Digidexo.com

Fakta om smittsom Herpes

Begge forhold forårsaket av herpes simplex virus (HSVs), forkjølelsessår og genital herpes, er smittsom (i stand til å bli overført til andre mennesker). Det er imidlertid trinn du kan ta for å minimere denne risikoen.

Identifikasjon

HSV-1 er viruset som forårsaker de fleste tilfeller av oral herpes (forkjølelsessår), mens HSV-2 forårsaker de fleste tilfeller av genital herpes. Imidlertid kan enten virus forårsake enten tilstand, via oral-til-genital eller genital-til-oral kontakt.

Forkjølelsessår

Den kalde sår-virus, HSV-1, overføres i hovedsak gjennom direkte hudkontakt med en aktiv kalde sår, ifølge Mayo Clinic. Noen ganger viruset kan bli overført til andre deler av kroppen, slik som fingeren (en tilstand kjent som "herpes Whitlow").

Genital Herpes

Viruset som forårsaker genital herpes er forårsaket av direkte kontakt med genital herpes sår eller ved kontakt med berørte huden selv i fraværet av et utbrudd, ifølge Mayo Clinic.

Funksjoner

Personer med herpetic forholdene er mest smittsomme (i stand til å overføre viruset til andre) under en aktiv utbrudd, selv om overføring er mulig uten aktive symptomer.

Betraktninger

Det er også mulig å overføre enten viruset gjennom deling av artikler som har rørt sår.

Forebygging

Å unngå hudkontakt og ikke som deler artikler med noen med en aktiv utbrudd er en effektiv metode for å hindre overføring. Kondomer kan brukes for å redusere risikoen for genital herpes overføring, men viruset kan fortsatt overføres gjennom huden som ikke er dekket av et kondom.