Digidexo.com

Hvordan er Herpes Spread?

Innledning

Herpes er en svært smittsom og uhelbredelig sykdom som resulterer i røde, smertefulle pus fylte blemmer. Det er to typer av sykdommen. Herpes type 1 forårsaker vanligvis forkjølelsessår rundt munnen. Herpes type 2 fører stort sett genital sår. Begge typer kan lett spres ved direkte kontakt når en smittet person har et åpent sår. Men herpes kan også spres når det er ingen tegn på infeksjon. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), er det mange som ikke vet at de har herpes, fordi det er ofte ingen symptomer.

Hvordan den sprer seg

En person som vet han har herpes bør avsløre denne informasjonen til familie og venner. På grunn av forskjeller i immunsystemet, og ikke alle som er utsatt for herpes virus kontrakter sykdommen. Når herpes blemmer bryte og slam pus, er viruset mest smittsom. Kyssing og berøring noen med forkjølelsessår vil spre sykdommen. Også hvis en person har et forkjølelsessår og utfører oralsex, kan dette gi sin partner genital herpes. Dele personlige elementer, for eksempel håndklær, barberhøvler, leppestift eller sigaretter, med infiserte mennesker øker sjansene for å få munnsår. Noen drikker av samme kopp, flaske eller container som en smittet person bruker, og dette kan også spre viruset. Det er også mulig å avtale herpes ved å bruke samme bestikk. Genital herpes smitter gjennom ubeskyttet seksuell kontakt. Ifølge CDC, har millioner av mennesker hadde genital HSV infeksjon.

Andre måter å spre herpes

Renslighet bidrar til å redusere spredningen av herpes. Vaske hendene ofte er viktig for å redusere sjansene for smitte. CDC uttaler at "virus dør raskt utenfor kroppen", men det kan fremdeles være spredt gjennom kontakt. Ikke vaske hendene grundig etter eksponering eller mulig eksponering for viruset kan spre herpes. Mangel på renhet kan spres herpes fra en lokasjon til en annen del av kroppen. Dette er vanligvis hvordan folk får herpes på fingrene, i deres øyne, og på andre områder. Herpes kan også inngås ved fødselen. Herpes-Coldsores.com (se Ressurser) sier, "En mor kan passere viruset til barnet sitt under svangerskapet eller ved fødselen."