Digidexo.com

Kan du få Helvetesild i munnen området?

Helvetesild, forårsaket av en gjentakelse av infeksjon med varicella-zoster virus, kalt VZV, påvirker oftest torso. Imidlertid kan en helvetesild utbrudd omfatter symptomer på ansiktet og hodet, inkludert munn, ifølge Mayo Clinic.

Beliggenhet

Plasseringen av symptomer på en shingel utbrudd på legemet avhenger av plasseringen av nerve påvirkes av viruset. I tilfelle av involvering av ansiktsnerver, kan symptomer utvikler seg rundt og i munnen.

Funksjoner

Orale helvetesild, som andre former av sykdommen, oppstår på bare den ene side av kroppen og forårsake blemmer som danne sår, i henhold til Leeds Dental Institute.

Betraktninger

Topiske medikamenter brukt i behandlingen av helvetesild er kanskje ikke egnet for behandling av helvetesild sår rundt munnen, særlig hvis de befinner seg i munnen. Pasienter bør arbeide med sine leger å håndtere smerten av muntlige helvetesild.

Advarsel

Aktive helvetesild sår - de som ennå ikke er brutt og klaka over - er smittsomme, noe som betyr at det er mulig de kan spre VZV til folk som ikke har hatt vannkopper, ifølge Leeds Dental Institute.

Behandling

Folk som mistenker at de utvikler en helvetesild utbrudd bør søke medisinsk behandling så snart som mulig, som de antivirale legemidler som brukes til å behandle tilstanden er mest effektive når startet tidlig, ifølge Mayo Clinic.