Digidexo.com

Hvor lang tid tar det å Cure & Control Herpes?

Genital herpes er en viral tilstand forårsaket av en infeksjon med en herpes simplex virus (HSV) - generelt HSV-2, men noen ganger forårsaket av HSV-1, viruset er ansvarlig for munnsår. Herpes påvirker individer annerledes, og kontrollere tilstanden avhenger i stor grad av hvor hyppig og alvorlig en gitt persons symptomene er. Det finnes ingen kur for genital herpes.

Episodisk behandling

Folk som utbrudd er ikke ofte (vanligvis fire eller færre utbrudd per år) kan velge å behandle sine herpes episodisk med reseptbelagte antivirale medisiner som acyclovir, Valacyclovir eller famciclovir. Disse medikamentene, når det tas innen 24 timer etter å utvikle de prodromal (initial) symptomer på et utbrudd, handle raskt for å undertrykke virkningen av viruset som den prøver å gjenskape, ifølge International Herpes Management Forum (IHMF). Dette har den effekt at noe kortere et herpesutbrudd, som vanligvis varer i omtrent to uker, så vel som å redusere alvorlighetsgraden av symptomer.

Andre tiltak folk kan ta for å bidra helbredelsen av en helvetesild utbrudd inkluderer å holde sine sår tørr og ren, iført løs bomull undertøy å unngå irriterende sårene samt glasur området, ifølge GlaxoSmithKline, produsent av den antivirale medisiner Valtrex.

Daglig undertrykkende terapi

For personer med hyppigere utbrudd, kan daglig undertrykkende terapi være hensiktsmessig. I denne behandlingsplan, er antivirale medisiner som brukes på daglig basis for å bidra til å stoppe utbrudd oppstår. I tillegg til å begrense symptomer, reduserer denne behandlingsmetode også sjansene for at viruset passerer videre til andre, i henhold til begge de Mayo Clinic and GlaxoSmithKline. Denne effekten av daglig undertrykkende terapi har kun vært etablert i heterofile sex kontakter.

Utbrudd over tid

Mennesker rammet av genital herpes tendens til å ha færre utbrudd over tid. Det er imidlertid ikke mulig å vite spesifikt hvordan sykdomsforløpet vil påvirke en hvilken som helst gitt individ. For eksempel kan noen mennesker går tiår uten noen symptomer, og så plutselig utvikle dem, mens andre kan fortsette å ha hyppige herpes utbrudd i hele sitt liv.