Digidexo.com

Hva er tegn på anoreksi?

Hva er tegn på anoreksi?


Anoreksi er en farlig sykdom som tar livet av unge kvinner hvert år. Som en venn eller et familiemedlem begynner å vise tegn, er det viktig å se nøye på hennes livsstil. Selv om denne sykdommen kan skje med menn, er det mye mer vanlig hos kvinner. Dette gjelder spesielt med unge lettpåvirkelige jenter. Du må først forstå advarselen tegn på anoreksi før du kan hjelpe.

Betydning

Anoreksi er frykt for å bli fett. Denne mentale tilstanden er så alvorlig at mens du ser i et speil, personen ser faktisk en overvektig person stirrer tilbake. Se etter tegn på den anorektiske personen tilbringe mye tid med speilet og vekten skala. Ifølge Helpguide.org, typisk anoreksi rammer unge kvinner mellom 13 og 21 år. Imidlertid kan denne sykdommen påvirker alle mennesker i alle aldre, mann eller kvinne. Døden er altfor ofte utfallet for folk som å ikke få medisinsk hjelp.

Fakta

I Amerika, typisk forbilder for unge jenter er umulig å imitere modelltyper. Selv om ulike kjendiser begynner å snakke ut mot spiseforstyrrelser, unge kvinner prøver å leve opp til ugjennomførbare målene. Ifølge Women and Peace, folk som lider med anoreksi ofte ligge med ekstrem nøyaktighet. I tillegg, som regel blir den personen store måltider eller kokker; men hun spiser nesten ingenting. Vanligvis bruker hun bare en bit eller to i løpet av måltidet.

Typer

Ifølge Helpguide.org, to typer av anoreksi eksisterer. Jo mer vanlig type, begrense, refererer til å redusere matinntak dramatisk og utøve overdrevet. Jo mindre vanlig type er sletting. Tilstanden kan føre til at personen til å kaste opp etter inntak av et beløp av mat for å fjerne kaloriinntaket. Iført altfor posete klær og skjule hennes utseende er tegn på den begrensende type. Å spise et stort antall pust mints og altfor pusse tennene hennes er tegn på sletting. Ofte fyllingen er forvekslet med bulimi, en annen spiseforstyrrelse. Selv om noen generelle likheter eksisterer, de to sykdommene er tydelig.

Identifikasjon

Ifølge Mayo Clinic, endringer i fysiske utseende eller andre faresignaler dukke opp med anoreksi. Hvis barnet ditt eller venn opplever svimmelhet, besvimelser eller dehydrering, er det viktig å søke medisinsk hjelp. Andre tegn kan være kulde selv i milde temperaturer, en økning i håret på kroppen, eller negler bryte tilfeldig. I tillegg, håret faller ut og en økning i flassende eller tørr hud kan være en grunn til alarm.

Matvaner

Ifølge Mayo Clinic, klare faresignaler er tydelige. Legg merke til matvaner som del størrelse og lav-kalori måltider. Personen kan spise bare et par biter. I tillegg, se nøye som den personen spiser. Plukke på maten og spytter inn i en serviett er sterke advarsel tegn på anoreksi.

Klager og Denial

Ifølge Helpguide.org, klager over vekten selv om hun er tynn er en stor tegn på anoreksi. I tillegg, når en konfrontasjon framgår, kan hun bli sint og nekter hun har en spiseforstyrrelse. Det er viktig å søke legehjelp dersom faresignalene er til stede. Langtidsskader kan oppstå hvis personen ikke får forsvarlig helsehjelp.