Digidexo.com

Hva skjer når HDL nivået blir for lav?

Hva er HDL?

HDL står for high-density lipoprotein. HDL regnes som en "gode" kolesterolet. LDL (low-density lipoprotein) er "dårlig" kolesterol. Medisinsk forskning er å finne at HDL bærer kolesterol fra blodårene til leveren hvor det vil være enn transportert og bli utskilt fra kroppen. HDL transporterer også til andre deler av kroppen, nemlig adrenalkjertlene, ovariene og testikler.

HDL kan være lav

I likhet med andre proteiner i kroppen, kan HDL være høyere eller lavere enn den normale nivåer, og kan variere i hver person. Generelt er lav HDL ikke bra for kroppen. Lavt HDL setter en person i fare for hjertesykdom. Det medisinske feltet sier at lavt HDL har en tendens til å fremskynde utviklingen av aterosklerose. Tar i matvarer med lavt HDL-nivå og ikke trener øker risikoen for å ha et lavt HDL nivå.

Hvordan kan jeg øke HDL nivå?

HDL-nivåer kan økes hvis de er lav. Det er flere måter å øke HDL. En av de beste måtene å øke HDL gjør aerobic trening. I forbindelse med utøvelse vekttap vil også bidra til å øke HDL nivå. En persons kosthold kan endres for å bidra til å heve HDL på en enkel måte. Økende løselig fiber og øke mengden av omega-3 fettsyrer bidra til å heve HDL nivå. Reduser spise mat som ikke har trans fett. Røykere som har et lavt HDL-nivå kan slutte å røyke for å øke HDL nivå. Legg merke til at det beste resultatet for å heve HDL nivå er å bruke flere metoder og dermed sørge for at HDL nivå med være høy.