Digidexo.com

Raw Food Diet Bekymringer

Alle raseri blant kjendiser, rå mat diett løfter vekttap, økt vitalitet og forebygging av alvorlige sykdommer. En diett bestående av grønnsaker, frukt og helkorn høres sunt, så hva er det bekymringer?

The Diet

Rå foodists livnære seg på rå planteføde - frukt, grønnsaker, spiret korn og nøtter. Ifølge deres teori, oppvarming mat for temperaturer over 116 grader ødelegger viktige enzymer som trengs for å forbedre fordøyelsen og hindrer absorpsjon av næringsstoffer. Rawists virkelig tror du er hva du spiser. Raw food representerer vitalitet, friskhet og optimal ernæring; tilberedt mat er død energi. Forbruker 75 prosent eller mer av dine måltider rå kvalifiserer deg som en rawist; selv om noen spise 100 prosent rå mat. Teknikker som juicing, dehydrerende, soaking nøtter og spirende korn åpner for en rekke preparater i kosten.

Fordeler

Tilhengerne av dietten hevder økt energi, bedre hud utseende, vekttap og redusert risiko for kreft og hjertesykdommer. Noen vitenskapelige data støtter deres krav. En studie publisert i desember 2006 utgaven av American Journal of Clinical Nutrition, fant at etter en lav-protein, lav-kalori diett for den langsiktige resulterte i lavere nivåer av visse forhold knyttet til kreftrisiko. Denne studien fokuserte ikke på rawists, men en rå diett definitivt kvalifiserer som lav i protein og kalorier.

Ernæringsmessige mangler

Fordi dietten forbyr matvarer som melk, kjøtt og poteter, kan ernæringsmessige mangler oppstår. Spesielt ernærings bekymre seg om mangel på jern, vitamin B12 og kalsium i dietten. Mens enkelte matvarer kan miste opptil 85 prosent av deres ernæringsmessige verdi ved oppvarming, andre slipper flere næringsstoffer. Cooking maksimerer utgivelsen av lykopen i tomater og betakaroten i gulrøtter. Du vil finne det vanskelig å konsumere tilstrekkelig protein på en rå mat diett. Frukt og grønnsaker gir ikke komplette proteiner, forlater nøtter som primærkilde. Et høyt inntak av nøtter kan forårsake magesyke og et høyt fettinntak.

Risiko

Gravide, barn og eldre bør ikke følge en rå mat diett. De mulige ernæringsmangler kan påvirke disse populasjonene. De med ulcerøs kolitt eller Crohns sykdom kan oppleve at en rå diett forverrer fordøyelsesproblemer. Mangelen av kalsium i kosten kan bidra til osteoperosis og lav bentetthet i liggende personer. Noen mennesker synes det er vanskelig å konsumere nok kalorier på en rå diett på grunn av lav kalori tetthet av tillatte matvarer. De i kaldt klima kan finne en rå diett unappealing og utilfredsstillende.

Visse matvarer kan være giftig når spises rå. I sin rå tilstand, bokhvete greener, kidneybønner, alfalfaspirer, kassava, erter, aprikos kernals og pastinakk inneholder visse giftige komponenter, og bør forbrukes med ekstrem forsiktighet.

Engasjement

Den rå mat diett krever forberedelse, mye organisering og noen spesialisert utstyr. Ved å spise på venner eller familiens hus, eller i restauranter, kan holde seg til dietten være vanskelig. Du kan støte på skepsis og direkte kritikk av dine kosttilskudd valg fra ikke-rawists. Hvis du tror en rå diett er for deg, begynner sakte ved å nyte en eller to rå måltider i uken slik at fordøyelsessystemet får tid til å tilpasse seg endringer i kostholdet.