Digidexo.com

Forskjellen mellom søvnighet og tretthet

Forskjellen mellom søvnighet og tretthet


Søvnighet og tretthet kan føre til følelser av tretthet. Du ønsker kanskje å lære forskjellene mellom søvnighet og tretthet hvis du lider av søvnløshet eller tretthet på dagtid. Selv om disse følelsene oppstår i ulike områder av kroppen mange mennesker fortsatt forvirre begrepene. Ifølge SleepTreatments.com de ulike effekter av tretthet kan påvirke søvnmønster.

Leder Versus Body

Den største forskjellen mellom søvnighet og tretthet er at du føler søvnighet i ditt hode og sinn, mens tretthet oppstår i kroppen din. Ifølge Sleep-Apnea-Guide.com søvnighet kan føre til øynene dine til å føle seg tung og du kan finne det vanskelig å konsentrere seg så tankene dine fonner, mens tretthet kan føre til at du føler deg fysisk strømløs og kan føre til verkende og ømme muskler. Kronisk utmattelsessyndrom kan føre til at du opplever symptomer som hodepine, sår hals, depresjon, kvalme og flere leddsmerter.

Søvn og hvile

Søvn kan ofte lindre følelser av søvnighet, men dette er ikke alltid tilfelle med trøtthet, som fysisk anstrengelse kan forårsake. Trøtthet vil generelt gjøre du ønsker å legge seg ned for å hvile kroppen din uten å føle trang til å sove, selv om trøtthet ikke vil være nok til å sende deg til å sove. Ifølge SleepTreatment.com insomniacs har ofte problemer med å sove fordi de prøver å gå i dvale når de opplever følelser av trøtthet snarere enn søvnighet. Du kan oppleve at søvn hjelper ikke å effektivt gjenopprette energinivået hvis du lider av kronisk utmattelsessyndrom.

Årsaker

Du kan oppleve søvnighet på dagtid hvis du lider av søvnapné, forbruker bevissthetsendrende stoffer inkludert koffein og alkohol, sove for mindre enn åtte timer per natt, eller ta medisiner som liste tretthet som en av bivirkningene. Du kan oppleve trøtthet hvis du suffere fra en hodeskade, depresjon, Parkinsons sykdom, kreft eller HIV. Kontakt legen din hvis du er bekymret for at du kan være lider av overdreven søvnighet på dagtid eller kronisk utmattelsessyndrom.