Digidexo.com

Kan du bli gravid på mensen?

Mange misforståelser florerer om nøyaktig når i den månedlige syklus kan du faktisk bli gravid. For eksempel kan du bli gravid på mensen? For å fullt ut svare på dette spørsmålet, må du vurdere det grunnleggende eggløsning og de endringene som finner sted i en kvinnes kropp gjennom stadier av hennes syklus.

Hva er eggløsning?

Eggløsning er den månedlige prosess som foregår når din eggstokk utgivelser et egg som reiser ned egglederen, og er tilgjengelig for en periode på 12 til 24 timer for befruktning, ifølge den amerikanske Graviditet Association. (Se referanse 1)

Menstruasjon

Menstruasjon inntreffer når kroppen forkaster et ubefruktet egg og den fortykkede slimhinnen i livmoren din. Den amerikanske Graviditet Association sier at flertallet av kvinner opplever en menstruasjon som varer 3 til 7 dager. (Se referanse 2)

Fruktbare dagene

Ifølge American Graviditet Association, de fleste kvinner har eggløsning 11-21 dager inn i syklusen sin, noe som gir en tidsperiode, vanligvis 12 til 16 dager før begynnelsen av neste periode, der er det mer sannsynlig å bli gravid hvis du har samleie . (Se referanse 1)

Lengden på den månedlige syklus

Selv om dette kan variere betydelig, er den gjennomsnittlige sykluslengden for de fleste kvinner mellom 28 og 32 dager. For å bestemme antall dager i den månedlige syklus, må du telle fra den første dagen i menstruasjonen før den første dagen av følgende menstruasjon.

Putting It All Together

Avhengig av lengden på menstruasjon og lengden av den månedlige syklus, kan du bli gravid på mensen. For eksempel, hvis du har en menstruasjon som varer 7 dager eller mer, og du har også en tendens til å ha en kortere månedlig syklus, du kan teknisk erfaring dager av økt fruktbarhet under mensen.