Digidexo.com

Dietter for Teens aktiv i idrett

Dietter for Teens aktiv i idrett


Dietter for tenåringer aktive i idrett bør stole tungt på sunn mat som kan bidra til å opprettholde energi. Hver ungdoms er annerledes og kaloriinntak kan variere på grunn av ungdoms stoffskifte, noen medisinske tilstander og hvor aktiv han er i idrett. Ifølge Teens Helse fra Nemours, aktive tenåringer trenger mellom 2000 og 5000 kalorier om dagen. Rådfør deg med en lege før du justerer din ungdoms kosthold.

Væsker

Tenåringer som er aktive i idrett trenger vann. Uten nok vann, kan tenåringer tørke raskt, spesielt hvis de er involvert med sport. Når idrettsutøvere svette, de mister vann, så har din tenåring drikke vann før, under og etter praksis, spill eller trening. Tenåringer bør drikke hver 15 til 20 minutter i løpet av aktiviteten, selv om de ikke føler deg tørst.

Ifølge The presidentens Council on Physical Fitness and Sports, hvis tenåringen er aktiv i mer enn 90 minutter, kanskje en sportsdrikk være gunstig. Sportsdrikker re-etablere elektrolytter som kan ha gått tapt med svette. Disse drikker inneholder også karbohydrater, som kan erstatte energi som gikk tapt under en treningsøkt.

Karbohydrater

Karbohydrater lik energi, og tenåringer trenger nok energi til å delta i sportsaktiviteter. Ifølge presidentens Council, bør karbohydrater utgjør mer enn halvparten av dine daglige kalorier. Du kan finne sunne karbohydrater i frukt, grønnsaker og korn. Fokus på forbruker hele korn som havregryn, brun ris og hel-hvete brød. Hele korn gir en sunn mengde fibre sammen med karbohydrater. Dette fiber er vanligvis ikke finner i bearbeidede karbohydrater som hvitt brød og sukker-tunge elementer som godteri barer.

Jern, kalsium og vitaminer

Tenåringer som er aktive i idrett trenger mer jern enn de som ikke er involvert med sport. Dette skyldes at jern hjelper med levering av oksygen som aktive muskler trenger. Et lavt jernnivå kan føre til at utøveren å bli trett raskere fordi han ikke har utholdenhet hun trenger for hennes aktivitetsnivå. Grønne bladgrønnsaker, magert rødt kjøtt og forsterkede frokostblandinger vil alle gi tenåringen din med jernet hun trenger.

Enten tenåringer delta i idrett eller ikke, de trenger nok kalsium til å støtte deres voksende bein. Jo sterkere bein, kan jo mindre sannsynlig en tenåring opplever en stress brudd eller brekke. Meieriprodukter som melk, yoghurt og ost kan hjelpe tenåringer får nok kalsium.

Hvis tenåringen er å spise en balansert diett, trenger hun ikke å bekymre seg om får nok vitaminer. Men hvis hun er aktiv og vegetarianer, kan hun trenger å ta en multivitamin eller mineral pille å kompensere for næringsstoffer som kan være mangler i kostholdet hennes.

Protein

Noen aktive tenåringer trenger mer protein enn de som er mindre aktive, men de fleste får nok med en vanlig diett. Fokus på proteinkilder som egg, fjærkre, nøtter og magert kjøtt. For mye protein kan føre til dehydrering, nyreproblemer og tap på kalsium. Ifølge The presidentens Council, hvis du tar i ekstra protein, det vil enten få skylt ut av kroppen eller lagres som fett. Muskel utvikling er et resultat av hvor hardt treningen er, kaloriinntak og gener, ikke hvor mye protein er tatt inn.

På Game Day

Ifølge Teens Helse fra Nemours, bør tenåringer spise et måltid rikt på karbohydrater og proteiner to til fire timer før kampen eller aktiv hendelse. Et eksempel kan være spagetti og tomatsaus. Konsumere en matbit en til to timer før kampstart. Spis noe som gulrøtter og kjeks.