Digidexo.com

Tenåring Alcohol Abuse & helserisiko

Ifølge MedicineNet.com er alkohol det stoffet som oftest misbrukt av tenåringer. Mer enn 50 prosent av tenåringer i ungdomsskolen og videregående skole har drukket alkohol, med 8 prosent av dem innrømmet å ha overstadig drikking på anledningen. Tenåringer som misbruker alkohol kan svekke deres helse.

Attention Deficit

Tenåringer som misbruker alkohol kan oppleve problemer med oppmerksomhet og evnen til å fokusere. US Department of Health and Human Services 'studier viser at langvarig drikking kan forårsake ødeleggende på lang sikt, og muligens permanent, skader på hjernen.

Graviditet og seksuelt overførbare sykdommer

Tenåringer som jevnlig misbruker alkohol har høyere forekomst av engasjerende ubeskyttet sex. Dette kan føre til uplanlagte graviditeter i jenter og seksuelt overførbare sykdommer i både jenter og gutter. Alkohol også regnes som den mest utbredte date-voldtekt stoffet påvirker unge kvinner.

Depresjon

Fordi alkohol er en depressant, kan det maskere emosjonelle problemer hos tenåringer. Tenåringer som jevnlig misbruker alkohol kan oppleve mer angst, depresjon og til og med suicidale tendenser enn de som ikke gjør det.

Alkoholforgiftning

Tenåringer som misbruker alkohol overstadig drikking risiko alkoholforgiftning, som kan være livstruende. Alkoholforgiftning påvirker også kroppens brekningsrefleksen, som kan føre til tenåringer choking på deres spy og døende.

Fysiske helserisiko

Tenåringer som misbruker alkohol er mer tilbøyelige til å være overvektig enn tenåringer som avstår fra alkohol. Dette er forårsaket av det høye kaloriinnholdet i alkoholholdige drikkevarer. Foruten potensiell skade på hjernen, kan alkoholmisbruk også forårsake leverskader hos tenåringer.

Drikking og kjøring Dødsfall

Ifølge US Department of Health and Human Services, mindreårige drikker drivere forårsake nesten 1100 dødsfall hvert år.