Digidexo.com

24 Hour Urin Analyse

Be En lege kan for at du har en 24-timers urin test. Denne testen er bestilt for en rekke årsaker, og en rekke forskjellige stoffer kan søkes i den 24-timers urinprøve. Urinen samles og lagres på bestemte måter.

Samling

For din 24-timers urin test, vil du bli gitt en eller flere urininnsamlingscontainere. Legen din vil også gi deg en beholder for å urinere inn fordi du ikke vil være i stand til å annullere direkte inn i 24-timers urin container. Testen bør begynne i morgen. Du vil tømme blæren av den første morgen urin og denne urinen vil bli forkastet. Resten av dagen, og at natten vil du henter din urin og hell den i 24-timers samling container. Urinen påfølgende morgen vil også bli samlet. Du trenger for å holde 24-timers urin samling beholder i kjøleskapet eller en kjøligere. Ikke la det fryse som frysing vil påvirke testresultatene.

Urin Protein

Denne 24-timers urin test vil avgjøre hvor mye protein i urinen. Det er gjort for å overvåke nyrefunksjonen og til å diagnostisere tidlig nyresykdom. For testen legen din kan også gi pålegg om at blod trekkes for å få et serum protein og kreatinin nivå for å gjøre et protein kreatinin-ratio test.

Aldosteron

Denne 24-timers urin test er gjort for å måle mengden av aldosteron utskilles i urinen. Aldosteron produseres i binyrene, og er ansvarlig for å regulere balansen av salt og vann i kroppen din. Aldosteronsekresjonen utløses av lavt saltnivå. Økte aldosteron sekreter vil føre til at kroppen til å beholde salt og kan føre til høyt blodtrykk.

Gratis Kortisol

En gratis kortisol 24-timers urin test er gjort for å fastslå om en pasient har Cushings syndrom. Cushings syndrom er en sykdom forårsaket av tumorer i adrenal cortex, eller lengre tids bruk av kortison medikamenter. Forhøyede frie kortisolnivå kan også være en indikasjon på svulster i hypofysen eller ektopisk ACTH produksjon.

Kobber

En 24-timers kobber urin testen er gjort for å fastslå om en pasient lider av Wilsons sykdom. Wilsons sykdom er en tilstand i hvilken legemet tar inn og holder for mye kobber. Denne økte kobber er deponert i nyrene og leveren forårsaker skader på disse organer. Wilsons sykdom er svært sjelden og er arvet fra sine foreldre.