Digidexo.com

Hva du skal spise i løpet av stadier av svangerskapet

Gravide kvinner må nøye se hva de spiser for helse og trivsel for sine babyer og seg selv. De bør spise mindre måltider i løpet av dagen og sørge for at de får riktige vitaminer og mineraler, og supplere sine dietter med prenatal vitaminer. Her er noen generelle retningslinjer for hva du skal spise i løpet av hvert stadium av svangerskapet.

Første trimester

I løpet av første trimester, gravide kvinner bør forbruker ca 2200 kalorier. Dette er også den scenen når morgenkvalme skjer, så spise mindre måltider oftere. Frukt og grønnsaker, spesielt mørke grønne blader, er et must. Drikk rikelig med vann, og spise masse korn og belgfrukter. Unngå hermetisert mat, alkohol og tobakk. Rødt kjøtt, lever og andre gode kilder til jern er også anbefalt. Moderate mengder av lav fett meieriprodukter anbefales. I tillegg bør det tas prenatal vitaminer. Ideelt sett bør gravide kvinner har tatt folsyretilskudd før befruktning og for de første tre månedene av svangerskapet.

Andre trimester

Gravide kvinner bør øke sitt inntak av mat i løpet av andre trimester av 2500 kalorier og fortsette å opprettholde et godt balansert kosthold. I likhet med den første trimester, bør gravide kvinner fortsetter å ta sine vitaminer, spise jernrike matvarer som rødt kjøtt og konsumere fiber. Vitamin C bør tilsettes til diett for å hjelpe absorpsjon av jern. Kvinner kan få vitamin C gjennom sitrusfrukter som appelsiner, grapefrukt og lime.

Tredje trimester

På den tredje trimester, bør kvinner øke kalsiuminntaket ved å drikke mer melk og spise rikelig med meieriprodukter. Dette bidrar til babyens benvekst. Hvis barnet ikke får nok kalsium fra mor, vil den begynne å trekke kalsium fra sine bein, effektivt stunting vekst. I tillegg hjelper kalsium å gjøre melk for ammingen etter levering. Gravide kvinner bør gå tilbake til å spise små måltider gjennom dagen, men fortsatt holde den økte kalori totalt fra andre trimester. Dette vil bidra til å forhindre halsbrann. Hold drikke rikelig med vann.

"Fjerde" Trimester eller Postpartum Diet

Etter fødselen, er det viktig å fortsette å spise sunn mat fordi barnet fortsatt får næring fra mor gjennom amming. Nye mødre bør spise mat som har essensielle fettsyrer (omega-3 fettsyrer), som kan bli funnet i fersk lakse, nøtter og frø. Fortsetter å spise rikelig med frukt og grønnsaker vil også gi kroppen nødvendige antioksidanter. Etter fødselen, bør kvinner unngå raffinert sukker og mel.