Digidexo.com

Terapi for et malignt melanom

Malignt melanom er en hudkreft som begynner i melanocytter, hudcellene som produserer pigment. Kreften kan diagnostiseres fra scenen 0 til IV, avhengig av hvor dypt svulsten har vokst inn i huden, og hvis kreften har spredd seg gjennom lymfesystemet. Det er fire vanlige behandlinger samt terapi blir testet gjennom kliniske studier.

Kirurgisk Therapy

Fjerning av unormale celler ved kirurgi er det første kurset av handlingen når du arbeider med malignt melanom. Mengden og steder fjernes avhenger av hvor langt kommet kreft har blitt. Seksjonen fjernet kan bare være kreft og normal omkringliggende celler; dette kalles en lokal ekstirpasjon. Et bredt lokal ekstirpasjon kan eller ikke kan omfatte fjerning av en involvert lymfeknute i tillegg til tumoren og omkringliggende normale celler. En lymphadenectomy kan utføres for å undersøke om kreften har spredd seg til nærliggende lymfeknuter fra melanom. Ofte kan senere stadier av melanom trenger et hudtransplantat etter operasjonen for å dekke den del av huden som ble fjernet.

Stråleterapi

Målet med strålingsterapi er å drepe og tregere kreft ved hjelp av stråling, vanligvis i form av røntgenstråler. Stråling kan administreres utenfor kroppen eller i kroppen. Stråling har fordelen av å være i stand til å bli dirigert rett hvor melanom er plassert.

Biologisk Therapy

Ved hjelp av tiltak for å styrke immunsystemet, slik at immunsystemet bedre kamper kreft, kalles biologisk behandling (eller bioterapi eller immunterapi). Immunsystemet kan bli manipulert til å bekjempe melanom hardere og mer direkte.

Kjemoterapi

Bruken av medisiner for å bekjempe kreft kalles kjemoterapi. Med en ondartet melanom, er det flere måter kjemoterapi kan administreres. Hvis melanom ligger på en arm eller et ben, kan en hyper isolert lem perfusjon brukes, ifølge National Cancer Institute. Stoffet sprøytes inn i blodstrømmen i lokalområdet av svulsten, og en tourniquet er brukt for å holde medisinen i området så mye som mulig. Kjemoterapi kan også bli gitt systemisk (oralt eller intravenøst).

Kjemoterapi kan anvendes i sammenheng med andre behandlingsformer. Det er generelt brukt i senere stadier av malignt melanom.

Clinical Trials

Kliniske forsøk studere effektiviteten av nye behandlinger sammenlignet med vanlige behandlinger. Ifølge National Cancer Institute, kan deltakerne i kliniske studier mottar standard behandling eller ny behandling og kan være forsøk på noe punkt under behandlingsprosessen, avhengig av spesifikke rettssaken.