Digidexo.com

Melanom hudkreft Behandlinger

Melanom hudkreft begynner i de celler i huden som produserer pigment, i henhold til den Cancer Center. Hvis det ikke blir behandlet riktig og tidlig, kan denne typen kreft infisere hele kroppen og til slutt være dødelig. Som et resultat, er det ytterst viktig at melanom hudkreft bli diagnostisert og behandlet så snart som mulig.

Betydning: Tegn på melanom hudkreft

Når en person har melanom hudkreft, kan ahan oppleve "endring i størrelse, form eller farge på en føflekk, oser eller blødning fra en føflekk, eller en muldvarp som føles kløende, hard, klumpete, hovne eller ømme å ta på," ifølge Cancer Center. Nye føflekker kan vises, menn kan oppleve endringer i føflekker mellom skuldre og hofter, og kvinner kan oppleve endringer i føflekker på armene og bena. Dette er alle tegn på melanom hudkreft. Når melanom hudkreft er diagnostisert, må det behandles umiddelbart for å hindre at den sprer seg.

Time Frame: behandling av melanom hudkreft på Stage Zero

Ifølge American Cancer Society, alvorlighetsgraden av melanom hudkreft behandling avhenger av scenen der kreften er diagnostisert. På scenen null er melanom hudkreft fortsatt finnes i overhuden og har ikke spredd seg. Som et resultat, er melanom vanligvis kirurgisk fjernet på dette stadium eller krem ​​som inneholder Imiquimod påføres på melanom i en periode på tre måneder.

Trinn 1 og 2: melanom hudkreft Behandling

Når hudkreft er diagnostisert på Stage 1, er melanom fjernes kirurgisk sammen med en liten del av huden som omgir melanom, ifølge American Cancer Society. Lymfeknuter kan også bli dissekert for å øke overlevelsesraten for huden kreftpasienter. I trinn 2, har en tendens melanom å spre seg til lymfeknutene som omgir melanom. Som et resultat kan disse pasientene må gjennomgå en lymfekjertelbiopsi, samt fjerne melanom og huden som omgir det.

Melanom hudkreft Behandlinger på trinn tre

Ifølge American Cancer Society, Stage 3 av melanom hudkreft krever kirurgisk behandling for å fjerne alle melanomer. Disseksjon av lymfeknuter er nødvendig i tillegg. Lemmer infisert med melanomer kan også ha å bli fylt med en kjemoterapi narkotika.

Behandling Stage Four

I Trinn 4, kan melanomer være vanskelig å behandle ettersom de allerede har spredt over hele kroppen på dette stadiet. Disse melanomer må fjernes ved kirurgi, og noen indre organer kan ha å bli fjernet, avhengig av om de melanomer har spredt der også. Ifølge American Cancer Society, er kjemoterapi anbefales for melanom hudkreft pasienter på dette stadiet.