Digidexo.com

Hvordan redusere Body Mass Index

Body Mass Index (BMI) er standarden som brukes av Verdens helseorganisasjon for å klassifisere folk som undervektige, overvektige eller fete. Det har sine begrensninger, fordi det er utelukkende basert på høyden og vekten av en person, og tar ikke hensyn til den muskel til fett-forhold. Men hvis du har bestemt du er på en usunn vekt på grunn av overflødig fett, kan du finne måter å redusere din BMI og bli en sunnere person.

Hvordan redusere Body Mass Index

•  Bestem hvor mange pounds du er overvektig. Du kan regne ut din BMI på Centers for Disease Control and Prevention hjemmeside. Siden BMI er basert på høyde og vekt, og du kan ikke lett kontrollere din høyde, kan det være nyttig å se på en BMI diagram. For å oppnå en sunn vekt ved indeksens standarder, bør din BMI være mellom 18,5 og 24,9. Finn ut hva din vekt bør være å falle innenfor det sunne området. Trekk fra den opprinnelige vekten fra dette nummeret for å få antall pounds du trenger å miste.

•  Spis sunt. Nøkkelen til vekttap er å redusere antall kalorier du tar inn. Ett pund tilsvarer 3500 kalorier. Sikte på å ha et kaloriunderskudd på 500 til 1000 kalorier per dag, og du vil miste de anbefalte 1 til 2 pounds per uke, ifølge National Institutes of Health. For å gjøre dette, finne ut en sunn spising plan. Det anbefales å spise frisk frukt og grønnsaker, magre meieriprodukter og hele korn. Spis magert kjøtt og fjærkre i motsetning til rødt kjøtt.

engasjere seg i regelmessig fysisk aktivitet. Trening øker antall kalorier du brenne. Kombiner fysisk aktivitet og spise sunt, og du vil ha en effektiv måte å gå ned i vekt og opprettholde den. CDC anbefaler 150 minutter med moderat aerob trening og 75 minutter med høy aerob trening hver uke. Hvis du ikke justerer kostholdet samtidig, trenger du et mye høyere nivå på trening. Men hvis du har både en øvelse plan og en ernæring plan, vil du være godt på vei til en lavere BMI. Moderat trening inkluderer lett hagearbeid, turgåing og sykling. Hard fysisk trening omfatter løping, svømming og spille de fleste idretter.

Still dine vekttap mål. Å miste vekt sunt, gjør det sakte og jevnt. Planlegg hva du skal gjøre hver uke. Planlegg ut dine måltider for hver dag, bestemme din anbefalte kaloriinntak. Bestemme hvilken type trening du skal gjøre og hvor lenge.

Overvåke og vedlikeholde vekten din. Hvis du holder deg til dine mål, sakte men sikkert vil du begynne å miste vekt. Hvis du fortsetter å trene, vil du ikke bare miste vekt, men holde vekten av. Når du har møtt dine mål, beregne din nye BMI.

Hint

  • Lag en mat-og treningsdagbok for å holde oversikt over fremgangen din.
  • Prøv å miste vekt med en venn. Du kan oppmuntre hverandre og overvåke hverandre underveis.