Digidexo.com

Hvordan Vurdere jeg Cyanose i nedre ekstremiteter av mørk hud?

Hvordan Vurdere jeg Cyanose i nedre ekstremiteter av mørk hud?


Når blodet er riktig oksygenert, har huden normal farging. For enkelte pasienter, er sirkulasjon svekket. Dette er spesielt tydelig for personer med visse sirkulasjons-og hjertesykdommer. Ett av symptomene på disse lidelsene er cyanose, preget av en blåaktig farge på hud og slimhinner. Ved behandling av pasienter med mørk hud, har imidlertid den naturlige fargetoner en tendens til å maskere disse symptomene. Det finnes måter du bedre kan vurdere cyanose i nedre ekstremiteter av mennesker med mørk hud.

Bruksanvisning

Ta et komplett oral historie av pasienten. Spør spesifikt om noen av de aktuelle medisiner, hjerteproblemer og eventuelle familiehistorie med hjerte eller sirkulasjonsproblemer. Spør pasientens egen oppfatning av tilstedeværelsen av cyanose i nedre ekstremiteter. Pasienten kan ha et klarere bilde av hva toner er vanlig i hennes egen hud. Noter disse opplysningene med en blyant eller penn på den medisinske form eller stykke papir.

Record noe at pasientrapporter gjør cyanose, eller misfarging, forverres. Dette kan omfatte aktivitet, temperaturendringer og stress.

palpitate, eller føler, til nedre ekstremiteter sjekke for hud som er meget varm eller kald i forhold til omkringliggende hud vev. Se etter blåmerker, kutt og rødhet. Legg merke til om pasienten får smerter i løpet av denne undersøkelsen. Registrere resultatene.

Spør pasienten om han har noen smerter, prikking eller nummenhet i området rundt nedre ekstremiteter. Spør om noen hodepine eller mulig tåkesyn. Registrere resultatene på skjemaet.

Sammenlign begge ekstremiteter av hverandre for å se om det er en forskjell i farge mellom de to lemmer. Også sammenligne huden i nærområdet med hud over og under området der cyanose er mistenkt.

6. Se på negler på nedre ekstremiteter. Cyanose er ofte påvises i negl og andre lysere vev selv når de mørke tonene skjule blåaktig farge i huden. Se også etter hevelse, kjent som "clubbing", på tuppen av tærne.

Ta bilder av underekstremitetene med et digitalt kamera og holde dem på fil med de medisinske former. Du må kanskje se pasienten på et senere tidspunkt og gjøre sammenligninger å gjøre en fast vurdering av mulig cyanose.

Hint

  • Det er lettere å vurdere cyanose hos pasienter som er helt samarbeidsvillig.
  • Hvis du mistenker at cyanose stammer fra sjokk, behandle disse symptomene og stabilisere pasienten før du utfører din vurdering.
  • Hold nødstiltak i nærheten, som cyanose kan være et tegn på alvorlige forhold, som for eksempel forestående hjerteinfarkt, lungebetennelse eller andre potensielt dødelige sykdommer.