Digidexo.com

Skin Care Safety

Skin Care Safety


Hudpleie-sikkerhet er viktig å vurdere når du kjøper noe nytt produkt. Hudpleie kan inneholde mange kjemikalier, noen som kan være skadelig i store mengder. Faktisk er noen kjemikalier absorberes gjennom huden og inn i blodet, melder WebMD.com, en ledende helseressurs.

Kosmetiske Chemicals

Parabener er en type kjemisk konserveringsmiddel som finnes i mange kosmetikk. Rollen til parabener er å forhindre bakterier eller sopp fra å vokse i produktet. Parabener opptre på samme måte som østrogen når absorbert i kroppen gjennom blodet. I noen studier, vevsprøver av brystkreftsvulster viste rester av parabener. Men det er ingen bevis for at parabener direkte forårsake kreft. Andre kosmetiske kjemikalier for å unngå å inkludere ftalater, bly, og formaldehyd.

Såper

Antibakterielle såper som finnes i de fleste butikker kan inneholde potensielt skadelige kjemikalier som kalles triclosans. I en fersk studie, ca 75% av voksne "og barnas urin testet positivt for triclosans, melder WebMD.com.

Dufter

Når dufter brukes på huden, kan de også bli absorbert i blodet. En studie utført i 1990 viste at duft kjemikalier absorberes av kroppen kan forårsake vevsskade, melder WebMD.com. Du bør unngå duft kjemikalier som Tonalid og Galaxolide, som de er potensielt skadelige.