Digidexo.com

Hva Mangler Årsak Lavt kolesterol?

Typer av Kolesterol

Folk er generelt opptatt av to typer kolesterol. Low-density lipoprotein (LDL) er det som er kjent som "dårlig kolesterol". Når du er frisk, er lav dette nummeret. High-density lipoprotein (HDL) er antall vi ønsker å høyne. Hvis legen din forteller deg ditt kolesterol er for lavt, er han henviser til HDL. De med en HDL nivå mindre enn 40 mg / dL anses i faresonen for hjertesykdom.

Vitaminmangel

Et 2007 klinisk studie i Spania viste en sammenheng mellom vitamin D-mangel og en metabolsk syndrom som også var koblet til lave HDL-nivåer i blodet av sykelig overvektige pasienter. Den indiske Journal of Biochemistry publisert en studie i 1989 som viste en sammenheng mellom kronisk vitamin C-mangel og lavt HDL-nivå også, selv om denne studien ble utført på marsvin.

Mangel på mosjon

En måte for din HDL nivå for å være lav er en mangel på regelmessig mosjon. Ifølge eMedtv.com, 20 til 30 minutter med aerobic trening tre eller flere ganger per uke kan øke HDL nivå 10 til 20 prosent. Noen som begynner med en HDL-nivå på 30 mg / dl som kan øke antallet av omtrent 5 mg / dL med vanlig øvelse.

Røyking

Blant mange andre problemer det skaper, kan røyking redusere nivået av HDL i systemet. Røyke sigarer eller sigaretter er skadelig for ditt hjerte helse generelt, så jo før du avslutter, jo bedre. En pasient med en 30 mg / dL HDL kan få ytterligere fem poeng ved å slutte å røyke, ifølge Dr. Gregory Thomas, en kardiolog i Mission Viejo, California.

Fedme

Fedme eller rett og slett å være overvektig kan redusere HDL nivå. Dr. Thomas sier at nå og opprettholde en sunn vekt kan øke HDL ytterligere fem poeng. En body mass index kalkulatoren kan hjelpe deg å finne en viss idé om hva din sunn vekt er. Opprettholde den vekten med en diett lav i trans fett kan øke HDL ytterligere fem poeng.