Digidexo.com

Active skjoldbruskkjertelen Symptomer og behandling

En underactive skjoldbruskkjertelen, eller hypotyreose, oppstår når skjoldbruskkjertelen ikke klarer å produsere de nødvendige hormoner. Hypotyreose er diagnostisert med en enkel blodprøve og er behandlet med syntetiske hormoner. En underactive skjoldbruskkjertelen fører etter hvert flere symptomer i kroppen. Som med hvilken som helst tilstand, symptomene er generelle og kan ha en rekke årsaker. Det er viktig å diskutere noen av symptomene med en lege, spesielt dersom symptomene er nye.

Fatigue

Fatigue er et viktig symptom på en underactive skjoldbruskkjertelen.

Vektøkning

En underactive skjoldbruskkjertelen ofte resulterer i uforklarlig vektøkning. Personer med en underactive skjoldbruskkjertelen kan ha problemer med å miste vekt.

Muskler og ledd

En underaktiv skjoldbruskkjertelen kan føre til smerter, ømhet, stivhet eller svakhet i musklene. Leddene kan også oppleve smerte, hevelse eller stivhet.

Depresjon

Depresjon kan være et resultat av en underactive skjoldbruskkjertelen. Tankeprosessen kan også tregere.

Struma

Struma, eller en forstørret skjoldbruskkjertelen, kan være et symptom på en underactive skjoldbruskkjertelen hvis venstre ubehandlet. Denne utvidelse er forårsaket av kroppens stimulere skjoldbruskkjertelen for å frigi flere hormoner.

Andre symptomer

En underaktiv skjoldbruskkjertelen kan også forårsake forstoppelse, blek eller tørr hud, hevelser i ansiktet, tyngre menstrual perioder, sprø negler eller hår, en hes stemme, følsomhet for kulde og økt kolesterolnivå.

Behandling

En underactive skjoldbruskkjertelen er vanligvis behandles med en syntetisk skjoldbrusk hormon. Denne daglige pillen erstatter hormoner som skjoldbruskkjertelen ikke lenger produserer. Den syntetiske hormonet vil gjøre at symptomene gradvis forsvinne.