Digidexo.com

Colyte bivirkninger

Colyte er en effektiv colonic lavage preparat som brukes til å rense tykktarmen eller tykktarmen for å gi den beste utsikten av tykktarmen før en koloskopi prosedyre eller en barium klyster X-ray. En koloskopi er en undersøkelse av tykktarmen, mens en barium klyster X-ray er en radiografisk røntgen av tykktarmen. Disse to prosedyrene er gjort for å avdekke forhold i tykktarmen som polypper eller pre-kreftceller eller tykktarmskreft.

Funksjon

Den effektive bestanddel i Colyte er natriumsulfat. Dette colonic lavage absorberes ikke - det forblir i tarmen å tømme og rense tarmen. Colyte brukes noen ganger i en modifisert form til å håndtere forstoppelse. Coltye kan gis oralt eller via en nasogastrisk sonde, et rør som er satt inn gjennom nesen inn i nasopharynx, gjennom spiserøret og inn i magen.

Forberedelse

I forberedelsene til å ta Colyte, vil en pasient faste i minst tre timer før du tar medisinen. Det bør være en times ventetid etter avføring står som klar væske for å tillate for fullstendig rensing av tykktarmen før eksamen. Klare væsker kun bør tas etter at Colyte er tatt før eksamen.

Side Effects

Bivirkningene som er felles med Colyte inkluderer kvalme, oppkast og oppblåsthet eller mage fylde. Disse svært vanlige symptomer kan forekomme hos opptil 50 prosent av pasientene som tok Colyte.

Mindre hyppige og sjeldne bivirkninger

Mindre hyppige bivirkninger er magekramper, frysninger, anal irritasjon, alvorlig oppblåsthet, kvalme og oppkast. Det kan også være alvorlige magesmerter, blodig oppkast eller langsom og uregelmessig hjerteslag.

Sjeldne bivirkninger er elveblest, eksem (betennelse i huden) og rennende nese.

Allergisk reaksjon

En allergisk reaksjon er en sjelden forekomst når du tar Colyte; men hvis det skulle skje er det en svært alvorlig medisinsk nødstilfelle som krever umiddelbar medisinsk behandling. Oppsøk øyeblikkelig medisinsk hjelp for noen av disse symptomene: kløe, utslett og hevelser i ansikt, munn og tunge eller svelg og kortpustethet eller pustevansker.

Advarsel

Pasienter som får Colyte gjennom en nesesonde må observeres nøye mens medisiner blir administrert for å unngå aspirasjon eller oppgulp. Det samme gjelder for pasienter med nedsatt brekningsrefleksen eller de som er i en halvt bevisstløs eller bevisstløs tilstand.