Digidexo.com

Ayurvedisk medisin Body Typer

Ayurvedisk medisin lærer at det er tre styrende kroppstyper, eller doshas, ​​som karakteriserer psykiske og fysiske attributter for hver person. I noen tilfeller kan et tilsvarende balanse av alle tre doshas bli uttrykt. For å oppnå velvære, Ayurveda lærer at de doshas må forbli i en tilstand av balanse, og det er spesifikke instruksjoner at hver dosha bør følge for å oppnå optimal helse.

Om Doshas

I ayurveda, doshas representerer dynamiske, stadig skiftende krefter som er til stede i hver person. Hver dosha har positive egenskaper og felles kjennetegn som er lett identifiserbare. Når en dosha blir ubalansert, kan det oppleves som en fysisk symptom, mental tilstand eller atferdsmessige tendensen.

Vata

Personer som har en Vata grunnlov er tynne og ikke lett å få vekt. Selv Vatas kan trett, kan de finne det vanskelig å sovne, som deres sinn er racing. For å bli balansert, må Vatas få nok søvn, hold deg varm og følge en fast rutine. Tegn på en vata ubalanse omfatte angst, fordøyelsesproblemer, kramper og premenstruelle smerter.

Pitta

Etter å ha en middels stor ramme med en moderat mengde av fysisk energi, kan Pittas føles varm mesteparten av tiden. Synonymt med "ild", Pittas kan ha rødt hår eller en brennende personlighet, noe som kan være raske til å sinne. Eksponering for sollys kan føre til en Pitta å bli ubalansert. Selv Pittas er intelligent og ambisiøs av natur, har en tendens til deres personlighet å være sterk og slipende til tider. For Pittas å bli balansert, må de holde seg hydrert, unngå å bli overopphetet, unngå alkohol og tobakk, og ikke gi etter for giftige følelser som sjalusi og hat. Intens sinne, frustrasjon, en stor apetitt og hud følsomhet er alle tegn på en Pitta ubalanse.

Kapha

Å ha en tykk, sterk ramme, Kaphas har en tendens til å bli overvektig. Selv om de er mer motstandsdyktig mot sykdom enn de andre doshas, ​​Kaphas har treg fordøyelse. Å spise krydret mat er bra for kapha typer. Vanligvis rolig og hengiven, Kaphas har et positivt syn på livet. Får daglig mosjon og dyp søvn er et must for Kaphas. De må også unngå overspising og bør prøve å inkludere en rekke stimulerende aktiviteter i sin plan for å bekjempe kjedsomhet og apati. Når du er ute av balanse, kan Kaphas bli lat og sta. En Kapha ubalanse kan føre en person til å bli svært overvektig, søvn for mye og oppleve forkjølelse, allergi eller astma.

Tri-dosha

Personer som besitter en lik mengde av egenskaper fra hver dosha er kjent som Tri-dosha. Fordi Tri-Doshas ikke har en ledelse dosha, når de er ute av balanse kan det være vanskeligere å finne det beste løpet av handlingen. Men Tri-Doshas generelt har sterke immunforsvar og er mer sannsynlig å bo i balanse. Det kan være nyttig å identifisere hvilke dosha er dominerende i hver av de områdene av mentale egenskaper, kroppstype og personlighetstrekk for å finne ut hva du må gjøre for å bringe hver av doshas tilbake i balanse. Holde i balanse med årstidene og i rute med klokken hver dag vil bidra til å balansere en tri-dosha enkelte.