Digidexo.com

Hvordan vite om trost er smittsom

Thrush er en infeksjon forårsaket av gjær som kalles Candida sopp. Det er alltid en liten mengde av Candida sopp i munnen, men vanligvis er det holdes i balanse av bakterier og mikroorganismer. Noen ganger kroppen blir immun mot infeksjon fordi kroppen er stresset på grunn av sykdom eller visse medikamenter som forstyrrer balansen. Dette gjør at Candida sopp å danne en infeksjon forårsaker trost. Candida sopp er ikke begrenset til bare munnen. Det også føre til bleie utslett hos spedbarn eller vaginal gjær infeksjoner hos kvinner. Siden alle allerede har candida sopp i kroppen sin, er det smittsomt, men du kan ta skritt for å hindre spredning av trost.

Hvordan vite om trost er smittsom

•  Finn ut om det er trost. Det er ganske lett å få øye trost. Thrush vises som hvite humper på innsiden på i munnen. Når du gni disse humper, vil de blø litt og la en skinnende rød flekk. Flekkene kan ligne på cottage cheese eller et edderkoppnett. Disse humper starter vanligvis på tungen eller indre sjekker men kan spre seg til taket av munnen, tannkjøtt, mandlene. Babyen synes sulten, men nekter å drikke fordi sårene skade deres munn. Infeksjonen kan også føre dem til å kjøre en feber. Ammende mødre kan ha røde, blanke brystvorter, intens smerte når sykepleie, og dyp brystsmerter.

Se legen. Det er viktig å se for å bekrefte trost sammen med å finne årsaken til infeksjonen. En undersøkelse av bump kan bekrefte om det er trost.

hindre spredning. Thrush er mest smittsom til noen som allerede har det. En baby som har trost er svært sannsynlig å få en gjær bleie utslett eller å reinfect seg selv. Det er noen enkle måter å hindre ny infeksjon. Kok alt som normalt ville komme i kontakt med munnen. Dette inkluderer gafler, skjeer, flasker, brystvorter, smokker, og biteleker ved å koke i 5 minutter. Ta barnepass leverandører. Vask hendene ofte. Hvis du klut bleie, bruker disponibel hvis mulig.

Limit sukker og gjær inneholder matvarer i kostholdet ditt. Disse matvarer vil bare stimulere veksten av mer gjær.

Fullfør medisinering. Den beste måten å unngå trost fra å være smittsom, er å ta all medisinen. Hvis du ikke helt stoppe infeksjonen, kan det komme tilbake igjen.

Steril igjen. Det er veldig viktig at du tar deg tid til å re-sterilisere alt som kommer i kontakt med trost. Candida sopp ville ha blitt re-eksponeres for flaskene og gafler igjen. Uten koking og sterilisering alt trost er fortsatt smittsom, og du kan ha en annen utbrudd.

Hint

  • For å unngå å få trost når som helst mor eller baby tar antibiotika, bør probiotika vurderes.
  • Ammende mødre bør også behandles for trost, selv om de ikke har skilt ennå.
  • Ikke stopp sykepleie. Selv om trost er smittsom, er det ikke tilrådelig å stoppe sykepleie, som det ville gjøre skade på melketilførselen.
  • Unngå antibakteriell såpe. Den antibakteriell såpe dreper bakteriene som du trenger for å bidra til å redusere troste smittsom sopp.