Digidexo.com

Nyrestein og pH

PH (potensialet av hydrogen) er en måleskala for å bestemme mengden av syre i urin. Nivået av pH spiller en rolle i å balansere sannsynligheten for nyrestein formasjon.

Betydning

Nyrestein utvikle seg gjennom en opphopning av kjemikalier som ikke kan skilles ut via urinveiene. Spise og drikke visse typer matvarer ofte øker muligheten for å utvikle steiner.

Diet

Inntak av store mengder melkeprodukter, sitrusfrukter eller grønnsaker øker urin pH mens du spiser kjøttprodukter eller tyttebær bidrar til et fall i urin pH.

PH-verdien av testen

En pH test måler urin surhet. "Det kan gjøres for å se om du er i faresonen for nyrestein,» melder det amerikanske National Library of Medicine. "Sur urin er forbundet med xantin, cystin, urinsyre og kalsium oksalat stener."

Protein

Dietter tunge i protein nedre urin pH og resultere i produksjon av urinsyre, et stoff som bidrar til dannelsen av urinsyre steiner.

Medisiner

Leger kan foreskrive medisiner for å balansere pH i urinen. "Alkalisering av urinen med kaliumsitrat å holde urin pH mellom 6,5 og 7,5 er optimal," ifølge UroStoneCenter.com. "Diamox (Acetazolamide) kan gis om natten for å holde urinen alkalisk. Noen ganger Allopurinol gis dersom urin urinsyre fortsatt høy."