Digidexo.com

Veiledning for høreapparater

Alle høreapparater som er tilgjengelige på markedet i funksjon på lignende måte: de forsterke lyden å kompensere for hørselstapet på grunn av alder, sykdom eller skade. Når du velger et høreapparat, bør du vurdere ditt behov, livsstil, graden av din tilstand, og hvilke funksjoner vil gagne deg mest.

Ulike typer høreapparater

Stil og størrelse er måter å differensiere høreapparater. Hørsels enheter kan variere fra store enheter som er montert bak øret til mindre de som er nesten usynlig. Du vil være i stand til å fortelle et høreapparat stil gjennom de tre initialer som viser hvordan det blir brukt.

BTE eller "bak øret" høreapparat krok bak øret, og er koblet til en støpt enhet som hviler inne i øregangen. Dette er den beste type høreapparat for de med alvorlig hørselstap. Den BTE er den største type høreapparat. Det krever store batterier som er rimeligere og lettere å endre enn batteriene som driver mindre enheter.

OTE eller "på øret" høreapparat er en nyere versjon av BTE. Ekstremt liten i størrelse, det er plassert på toppen av det ytre øret. Enheten er hektet like bak øret i en liten plast innstøping og en klar rør deretter strekker seg over toppen av øret for å hvile i øregangen.

ITE eller "i øret" høreapparater er tilpasset utstyrt til konturene av øret, noe som betyr at de sitter rett innenfor den ytre delen av øret. Med andre ord, de er ikke satt inn i øregangen, men forbli i den indre delen av øret som du kan se. En ITE er mindre enn en BTE høreapparat, siden det er behov for å passe inn i øret ditt. Den mindre størrelsen gjør at mottakeren og mikrofon i en ITE ligger tett sammen, noe som kan låne seg til tilbakemeldinger. Mens ITE er mindre enn BTE, en stor fordel, kan det faktum at de hviler på innsiden av øret føre tilpasningsvansker. Videre, ettersom de er inni øret, kan ørevoks buildup og fuktighet være et problem. Du må sørge for å rense en ITE regelmessig.

ITC eller "i kanalen" er en svært liten type høreapparat. Den er laget for å passe inn i øregangen slik at det er nesten usynlig. HearingLoss.org anbefaler ITCS for voksne som lider av mild til moderat hørselstap, siden de er den minste enheten og gir mindre forsterkning som resultat. Det faktum at de ikke kan ses er ansett som en fordel av mange.

CIC eller "helt i kanalen" enheter er den minste typen ITE. Disse tilpassede enheter er utstyrt til øregangen slik at de er nesten skjult inni øret. En CIC kan du bruke hodetelefoner og komfortabelt.

Funksjoner og Sound Processing

De analoge høreapparater som var vanlig frem til midten av 1990-tallet var relativt enkle, bestående av en forsterker, en mikrofon, en høyttaler og en volumkontroll mekanisme. De tendens til å øke alle lyder av like mengder, noe som gjør det vanskelig å kontrollere volumet og for å høre tydelig i bråkete omgivelser.

Som i 2009, digitale høreapparater er mer vanlig enn analoge høreapparater. Disse enhetene inneholder databrikker som digitalisere og analysere lyder. Når høreapparatet registrerer tale, for eksempel, konsonanter og vokaler blir styrket i riktige proporsjoner, noe som gjør samtaler klare og komfortabel.

Hvordan velge riktig høreapparat

The Mayo Clinic rapporterer at kostnaden for et høreapparat kan variere fra flere hundre til flere tusen dollar Du og legen din bør sammen bestemme hvilke høreapparat er best for din situasjon og finne ut om du trenger en dyrere modell, eller hvis du vil gjøre det bra med et mer kostnadseffektivt alternativ. Før du kjøper en høreapparat må du først ha hørselen testet. Snakk med legen din om dine muligheter og høre behov.