Digidexo.com

Er Adderall en behandling for bipolar?

Adderall, en resept stimulerende, ikke regnes som en behandling for bipolar lidelse. Stoffet er oftest brukt til å behandle oppmerksomhet-underskudd hyperaktivitet (ADHD) som er en tilstand av kronisk uoppmerksomhet og impulsiv atferd.

Bipolar Definert

Bipolar lidelse er når noen har alvorlige humørsvingninger fra deprimert til svært opprømt eller irritabel, kjent medisinsk som mani.

Effekter

Stimulerende midler som Adderall kan utløse mani hos dem som bare har bipolar lidelse, og dermed er ikke medisinsk anbefalt for bipolar behandling.

Bipolar vs. ADHD likheter

Bipolar og ADHD dele lignende symptomer som uoppmerksomhet, irritabilitet, høyt nivå av energi og impulsivitet, som noen ganger kan hindre en passende diagnose og riktig medisinering.

Bipolar vs. ADHD Forskjeller

ADHD humørsvingninger kan oppstå i timer, hvor bipolar humørsvingninger vanligvis veksler i dager eller uker. Hyper-seksualitet og raseri angrep er vanlig hos pasienter med bipolar lidelse, men sjelden i de med ADHD.

Bipolar Med ADHD

Det er mulig å ha bipolar og ADHD, og ​​Adderall kan noen ganger brukes til å behandle ADHD symptomer når stemninger er stabilisert.