Digidexo.com

Diett for migrene relief

Kvalme, oppkast, følsomhet for lys og lyd --- kan symptomene på migrene føre til at du nesten uutholdelig smerte i timer eller dager. Når de treffer, for å finne et mørkt og kjølig sted legge seg ned og holde seg helt i ro til de passerer er alt du kan tenke på. Forebygging av migrene er det beste løpet, og selv om det er medisiner i dag som kan hjelpe med dette, mange mennesker finner endre sin diett for å være like effektive.

Årsaker

Migrene begynner vanligvis i barndom, oppvekst, eller tidlig voksen alder og kan ha mange årsaker. Hormonelle endringer, for eksempel pre eller post-menstruasjon, graviditet eller overgangsalder kan utløse migrene. Andre årsaker er stress, endringer i søvnmønster, sterkt lys, plutselige høye lyder, intense behagelig eller ubehagelig lukt, økt fysisk trening, endringer i lufttrykket (for eksempel like før et tordenvær), eller visse medisiner. En av de vanligste årsakene til migrene, og den mest enkelt endres, er en diett høy i salt, fett og bearbeidet mat.

Triggere

Ifølge Mayo Clinic, kan følgende matvarer utløse en migrene: mat høy i salt, bearbeidet mat (som hvitt mel og hvitt sukker), mat som inneholder mononatriumglutamat (MSG), sjokolade og andre matvarer og drikkevarer som inneholder koffein, i alderen oster (slik som cheddar, Monterey Jack, Parmesan, og gouda) og alkohol (hovedsakelig rødvin og øl). En trinn-for-trinn eliminering av disse matvarene fra kosten, sammen med å holde en detaljert matdagbok, kan hjelpe deg å avgjøre hvilke av disse eller andre matvarer kan utløse migrene hodepine.

Diet

Forskning på å redusere mengden fett i kosten har vist en betydelig nedgang i hvor ofte du opplever migrene og hvor vondt disse hodepine er. Ved å holde inntaket av fett (særlig mettet fett som smør) på 20 prosent av det totale daglige matinntaket kan kutte antallet og alvorlighetsgraden av migrene ned seksdoblet. Med andre ord, hvis du vanligvis har seks migrene i en måned, ved å redusere fettinntaket, kan du bare oppleve én migrene i en måned.

Kosttilskudd

Noen naturmidler som kan bidra til å forhindre eller redusere alvorlighetsgraden og lengden på migrene inkluderer Pestrot og Feverfew (men ikke under svangerskapet), samt vitamin B-2 (riboflavin) og magnesium. Noen mennesker finner Koenzym Q10 kosttilskudd nyttig.