Digidexo.com

Blood Cancer Diagnosis

Blood Cancer Diagnosis


Hvert år i USA, er om lag 140.000 mennesker diagnostisert med noen form for blodkreft. Om 53 000 dø av det. Blodkreft oppstår når blodcellene formere seg ukontrollert og ikke fungere skikkelig. Expert lab personell diagnostisere blodkreft.

Normal Blood

Blod består av to grupper av blodceller: røde blodceller og hvite blodceller. Røde blodceller bidra i leveransen av oksygen til kroppen fra lungene. Hvite blodlegemer bekjempe infeksjoner.

Kreft

Kreft er navngitt i henhold til de cellene som er involvert. I tilfelle av blod kreft, kreftblodceller er forskjellige i størrelse og form fra normale celler. De har heller ikke fungere skikkelig.

Hematologer

Fagfolk som spesialiserer seg i å studere blod er Hematologer. De identifiserer unormale celler i en blodprøve og rapportere sine funn til kreftspesialister. Dette er til hjelp ved diagnose og behandling av kreft blodet, siden ikke alle er behandlet på samme måte.

Leukemi og lymfom

Leukemi er kreft i blodet der kreftcellene er i benmargen. Lymfomer er faste masser av lymfocytter (en type hvite blodlegemer) som vanligvis finnes i lymfeknutene.

Diagnose

Når unormale blodceller blir sett i en blodprøve, er de identifisert som leukemi eller lymfom av deres størrelse og form. Unormale hvite blodceller vil være mye større enn normalt. Mens test krever en ampulle av blod og et mikroskop, den mest viktig del for å diagnostisere kreft i en blod er en hematologist med erfaring.