Digidexo.com

Lateral kneproblemer

Kneet er en av de mest komplekse, så vel som den største felles i det menneskelige legeme. På grunn av sin beliggenhet og presset og stresset det består, er kneet utsatt for mange skader. Disse gjør vondt kan variere fra mild til alvorlig, men alle trenger å bli sjekket for å måle alvorlighetsgraden av skader som kan ha oppstått. Kneet er et ledd som kan brukes til tross for skade, og ved å ignorere skade, de fleste bare gjøre det verre. Å vite alt du kan om kneet kan hjelpe en person bedre forstå den mulige alvorlighetsgraden av hans eller hennes egne skader.

Funksjon

Funksjonen av kneet er å tjene som et hengsel mellom øvre og nedre leggbena, med patella tjene som en plattform over hvilke muskler, sener og leddbånd skli, noe som gir en "omdreiningspunkt" som gir beinet mer "moment", og styrke. Kneleddet gir mennesket mye mer fleksibilitet og lar oss sitte på huk, bøye, vri, rotere, løpe, hoppe og sprang. Den menneskelige kneet er en av grunnene til at vi kan stå oppreist, og er den viktigste grunnen til at vi er i stand til å kjøre og manøvrere med smidighet og evne vi er nå i stand til.

Betydning

Betydningen av skade på kneet kan ikke overvurderes. Fordi kneet "flyter" i et komplekst nettverk av muskler, leddbånd, sener og brusk, er det mer sannsynlig å bli skadet under hard bruk. Hvis et slag eller andre traumer er vedvarende, spesielt under bevegelse, kan skaden være alvorlig. Lateral kneet smerte er når smertene som skjer på utsiden av kneet. Ringen av muskel og brusk som omgir kneskålen er delt inn i laterale (utsiden), medial (indre), posterior (bak), og fremre (foran) deler av kneet. Smerter i ulike områder kan bety ulike typer mulige skader.

Mulige skader

Når en person opplever lateral knesmerter, er den vanligste skaden Iliotibial band syndrom (ITBS). Dette syndromet er ofte kalt "runner kneet", som det oftest påvirker vanlige løpere. Men det kan påvirke noen. Musklene som går fra hoften og ned på utsiden av beinet til kneet er Iliotibial band muskler. Når det er en bevegelse som forårsaker at gjentatt bruk av denne muskel om og om igjen, kan det føre til ITBS. Den muskelen kan forårsake skade på kneleddet hvis dette syndromet blir ignorert, som muskelen er å gni over benet i en vinkel som forårsaker forskyvning. Dette er den vanligste skaden når du har lateral knesmerter. Andre mulige skader kneet kan inkludere menisk tårer, sene problemer, kneskål ustabilitet og til og med benbrudd.

Behandling

Den vanligste behandlingen for lateral knesmerter er hvile. Muskelen, anstrengt og stram fra overforbruk og irritert, må være uthvilt og lov til å dekomprimere. Denne resten kan gjøre en forskjell på noen få dager, eller det kan ta flere uker eller måneder. Aktiviteten i de fleste tilfeller i gang, må stoppes eller klippe ryggen og deretter gjeninnføres langsomt, men bare etter korrekt strekking. Dessverre, som er vanlig i mange kneskader, når du har hatt dette problemet, er det svært sannsynlig til å skje igjen. Hvis den laterale knesmerter er fra en annen type skade, for eksempel en menisk tåre eller revet leddbånd, sener eller beinbrudd, er det sannsynlig at operasjonen vil være nødvendig for å gi lindring.

Advarsel

Ikke overse knesmerter. En mild knesmerter som ikke går bort må undersøkes hver bit like mye som en alvorlig knesmerter som forårsaker umiddelbar halthet. Kneskader kan ofte bli oversett eller kan synes å "bli bedre" på egen hånd, med begrensede bivirkninger --- selv mens det er en skade. Når en pasient fortsetter bruk av en skadet kneet, er skaden ofte forsterket før alle skader er langt verre enn det kunne ha vært hvis riktig diagnostisert i begynnelsen. Hvis du har vedvarende smerter i kneet, se ortopedisk lege så snart som mulig.