Digidexo.com

Er det en komplett kur for høyt blodtrykk?

Er det en komplett kur for høyt blodtrykk?


Høyt blodtrykk (hypertensjon) er en alvorlig helserisiko som kan føre til andre forhold som hjerteinfarkt eller hjerneslag. Selv om det ikke er fullstendig kur for høyt blodtrykk, kan enkeltpersoner ta flere skritt for å kontrollere deres hypertensjon.

Livsstil

Endringer i livsstil som kan bidra til å redusere blodtrykket inkluderer å spise en sunn diett lav i natrium, trene regelmessig, redusere stress, slutte å røyke og begrense inntaket av alkohol, ifølge American Heart Association (AHA).

Medikamentell behandling

Når endringer i livsstil alene kan ikke lykkes kontrollere blodtrykket, kan medikamentell behandling kan hjelpe. Medisiner som brukes i behandling av høyt blodtrykk inkluderer alfa- og betablokkere, ACE-enzym (ACE) hemmere, angiotensin reseptorblokkere (ARB), kalsiumkanalblokkere, sentrale alfa agonister, diuretika, renininhibitorer og vasodilators, ifølge Medline Plus.

Betraktninger

Selv når en person er på reseptpliktige medisiner til å styre blodtrykket, er det viktig å opprettholde fortsatt en generell sunn livsstil.

Identifikasjon

Hver enkeltes blodtrykk mål er litt annerledes, basert på varierende faktorer som alder og helse. En person skal arbeide med sin lege for å se hva et sunt blodtrykk mål for henne.

Advarsel

Før du starter en ny diett eller trening plan, bør en person først snakke med sin lege for å finne ut om hun er frisk nok til å forfølge sin plan.