Digidexo.com

Om varigheten av migrene symptomer

Om varigheten av migrene symptomer


Ifølge MayoClinic.com, har opptil 17% av kvinnene og 6% av mennene opplevde en migrene. Disse debilitatingly smertefull hodepine har symptomer som varierer fra lidende til lidende, men mange symptomer, og deres varighet, er felles i løpet av de fire viktigste fasene av migrene.

Er det en migrene?

I motsetning til mindre alvorlige typer hodepine, begynner migrene smerte vanligvis på den ene siden av hodet og inkluderer ekstrem følsomhet for lys og lyd, bankende smerte som forverres med aktivitet, kvalme og noen ganger oppkast.
Migrene vanligvis faller i to kategorier: klassisk og vanlige. Symptomer på "klassisk" migrene inkluderer en "aura" element, noe som fører til den lidende til å se "positive auraer", eller lys rundt kantene av hans synsfelt. Alternativt kan klassiske migrenepasienter opplever en "negativ aura" effekt, preget av blinde flekker eller tunnelsyn. Personer som opplever "vanlige" migrene demonstrere andre migrenesymptomer uten visuelle aura elementer.
Noen migrenepasienter rapporterer at spesifikke triggere, for eksempel endringer i været, sterke lukter, visse matvarer, endringer i søvnmønster eller dehydrering korrelerer med utbruddet av migrene symptomer. For andre betyr utbruddet av migrene symptomer ikke ut til å korrelere med tydelige triggere.

Den prodrom Phase

Den første fasen av migrene symptomer, kjent som "prodrome" fase, er generelt preget av et sett med vage symptomer som foran utbruddet av migrene smerte etter timer eller dager. Disse symptomene kan omfatte endringer i appetitt eller mat cravings, økt følsomhet for lys og lyd, tretthet og humørsvingninger.

Aurafasen

For de som opplever klassisk migrene, er prodome fase vanligvis etterfulgt av en "aura" fase, hvor positive eller negative visuelle auraer vises. En lidende med positive auraer kan se stjerner, sikksakk linjer eller skimrende lys på kantene av hennes synsfelt. Negative auraer kan presentere som mørke områder eller tunnelsyn, hindrer den lidende fra å se perifert. Aura fase kan begynne 10 til 15 minutter før utbruddet av migrene smerte.

Den migreneanfall Phase

Den "migreneanfall" fase er merket, spesielt ved smerter. Vanlige symptomer under migreneanfall fasen inkluderer fortsetter visuelle symptomer, kvalme med eller uten oppkast, bankende smerter på den ene siden av hodet, smerter som øker med aktivitet, alvorlig lys og lyd følsomhet, nummenhet eller tingly følelse i ansiktet og blekhet. Et migreneanfall kan vare alt fra fire til 72 timer.

Den postdrome Phase

Den endelige migrene scenen, kjent som "postdrome" fase, begynner når smerten av migrene avtar eller opphører. Lider ofte rapporterer symptomer på tretthet og mental sløvhet under postdrome fasen, som kan vare fra noen timer til flere dager.

Kan Migrene forebygges?

Mange pasienter som lider av migrene kan få fritak fra eller behandling av symptomer gjennom over-the-counter eller reseptbelagte medisiner. Noen er i stand til å identifisere og unngå utløser migrene, for derved å hindre angrep av noen migrene.
Det beste løpet av handlingen for et individ opplever migrene symptomer er samråd med hans eller hennes lege for å finne ut hvilken behandling eller forebyggende metoder vil gi maksimal lettelse.