Digidexo.com

Tegn og symptomer på Revmatoid Artritt i håndledd

Tegn og symptomer på Revmatoid Artritt i håndledd


Verkende hender, problemer med å gjøre enkle oppgaver, og en generell følelse av sykdom er alle vanlige tegn på revmatoid artritt (RA), en sykdom som rammer om lag 1,3 millioner amerikanere. Forståelse tegn og symptomer kunne bety forskjellen mellom å kontrollere sykdommen og å la sykdommen spredt over hele kroppen.

Definisjon

Revmatoid artritt (RA) er en autoimmun sykdom. Ifølge Artritt Foundation, er det ingen enkelt årsak til RA. Faktisk kunne RA være et resultat av en rekke faktorer. Det som er kjent er at noe utløser leddene, oftest håndledd, knær, eller hofter. Det er også kjent at RA kan spre seg fra ledd til ledd. Dette betyr at personer diagnostisert med RA bør ta vare ved akutte fakkel-ups slik at sykdommen ikke sprer seg.

Tegn og symptomer

Tegn og symptomer på RA kan lett forveksles med influensa eller generell sykdom. The Arthritis Foundation sier tidlige symptomer er stivhet, tretthet, tap av appetitt og smerter (spesielt når du sitter i lengre perioder av gangen.) Tegn på RA som anemi, vekttap, lavgradig feber, og en nedgang i tårer og spytt produksjon ( en tilstand som kalles Sjøgrens syndrom).

Er det Revmatoid?

Det er flere kjennetegn som skiller revmatoid fra andre typer leddgikt. RA påvirker leddene bilateralt-begge håndledd, for eksempel-mens andre typer typisk påvirke en enkelt felles. RA kan blusse og gå inn i remisjon, i motsetning til andre typer som er konstant. RA kan føre til misdannelser i de berørte ledd, som følge av ødeleggelse av leddbånd og sener forårsaket av sykdommen. Til slutt, folk med RA har en tendens til å være mer utsatt for sykdom og smitte, og kan oppleve huden sår og en nedgang i den generelle helsen.

Fordi RA påvirker hver person individuelt, er det best å snakke med legen din om dine symptomer og om de peker til RA eller annen tilstand.

Forsiktighetsregler

Det er mulig for RA å spre seg, ikke bare til andre ledd, men på indre organer. Dette er sjelden, men ifølge sykehuset for Special Surgery, kan RA forårsake betennelse i indre organer som lunger, øyne og nerver. Heldigvis kan disse forholdene enkelt behandles med medisiner.