Digidexo.com

Hva er noen behandlinger for Plantar warts?

Hva er noen behandlinger for Plantar warts?


Plantar warts, også kalt fotvorter, ofte er mer smertefullt enn vanlige vorter på grunn av hvor de vokser. De forekommer ofte på bunnen av føttene, hvor det er vanskelig å unngå å sette noen form for press på dem. The Mayo Clinic rapporterer at plantar vorter ofte går bort av seg selv, men bare etter uker eller måneder. Over-the-counter vorte medisiner og hjem rettsmidler som duct tape vil ikke fungere for plantar warts.

Frysing

Ved hjelp av ekstrem kulde for å klippe ut små overflate vekster kalles kryoterapi. Flytende nitrogen er malt eller sprøytes på vorten av en lege. Temperaturen av flytende nitrogen som brukes i kryoterapi kan ligge i området -40 til -76 grader Fahrenheit (-40 til -60 grader Celsius), som er mye lavere enn noen over-the-counter vorte spray. Den ekstreme kulden fryser vorte vev. Dette kan være litt ubehagelig, men ingen anestesi er nødvendig. En rød blister danner vanligvis etter behandlingen. I ca en uke, død hud og vev å gjøre opp plantar vorte skreller av. Ifølge Mayo Clinic, er dette den beste behandling for små barn.

Kjemisk Oppløs

I denne metoden for behandling, kjemikalier - som cantharidin (laget av blister biller) og salisylsyre - er malt på plantar vorte og området er bandasjert. I ca en uke, kjemikaliene oppløse vev av plantar vorte. Ifølge Mayo Clinic, er denne prosedyren ofte mer smertefullt enn å fryse, siden noen ganger den friske huden rundt plantar vorte påvirkes også. Dette kan være den eneste rask, ikke-invasiv valg hvis pasienten har problemer med hennes immunsystem, noe som diskvalifiserer henne for kryoterapi.

Kirurgi

I noen tilfeller kan legen eller podiatrist har ikke noe annet valg enn å utføre kirurgi, spesielt hvis pasientens helse diskvalifisert henne fra både kryoterapi og en kjemisk oppløses. Pasienten kan kun trenger en lokal bedøvelse, noe som vil helt nummen foten. Det finnes noen typer kirurgi tilgjengelig for plantar vorter, inkludert å kutte området og brenning vorte vev med en elektrisk nål. Men den amerikanske podiatric Medical Association anbefaler en type laser kirurgi kalles CO2 laser cautery, som bruker en laser til å brenne ut i vevet i stedet for en elektrisk nål.