Digidexo.com

Slik utfører Post-Mortem Care

Post-mortem omsorg er kanskje det vanskeligste aspektet av helsepersonell jobb. Mens noen velger helsearbeid som et middel til å redde liv, må de ta med realiteten av døden også. Omsorg for en pasient når han har passert er like viktig som å ta vare på ham mens han er i live; er det like viktig å ha respekt for ham og gi ham med samme verdighet. Det er en spesiell prosess som bør følges når gi post-mortem omsorg, og hvis de følges riktig, vil utfallet gagne både avdøde og hans kjære.

Bruksanvisning

Slik utfører Post-Mortem Care

Plasser pasienten i liggende stilling. Når pasienten død har blitt bekreftet, plasser pasienten i oppreist stilling, utretting lemmene av hennes sider og senke hennes øyelokkene. Hvis øyelokkene ikke vil forbli stengt på egenhånd i utgangspunktet, kan du plassere våte gasbind pads over lukkede øyne før de forbli stengt på egenhånd. Dette er en del av å forberede kroppen for familien å se den før den er tatt til likhuset og begge prosedyrer gjør pasienten synes i fred.

Bade pasienten. Det er normalt overflødig sekreter i kroppen, slik som de i tarm og blære, for å gå ut av kroppen når døden har inntruffet. Av respekt for pasienten og hans familie, bør den avdøde bli badet helt med like mye omsorg som du vil gi om han fortsatt var i live. Når badet er ferdig, kle pasienten i en fersk kappe, gre håret og dekke ham med friskt sengetøy opp til haken, forlater armene eksponert på hans sider.

Hev hodet av sengen. En tilstand som kalles leveren mortis vil begynne å sette i ca 20 minutter etter at pasienten har gått. Når sirkulasjonen i kroppen har stoppet, tar tyngdekraften over, å trekke blod nedover. Hvis hodet ikke er hevet, vil blodet begynne å samle rundt sidene av ansiktet, øreflippene og halsen, og etterlater en dyp, rød-lilla misfarging i disse områdene. For å forhindre dette, heve hodet av sengen til en 30-graders vinkel og plassere en eller to puter under pasientens hode.

Plasser en vaskeklut under pasientens hake. Rigor mortis, en avstivning av musklene, kan begynne så snart som ti minutter etter døden og kan ta opptil seks timer å skje. Plassere en rullet opp vaskeklut under avdødes haken vil hjelpe kjeven opphold stengt inntil rigor mortis foregår.

Plasser avdøde i likkledet bag. Når familien har hatt tid til å tilbringe med pasienten, er det på tide å plassere henne inn likkledet bag. Før du gjør det, fylle ut kodene som kommer i likkledet kit slik at pasienten kan være riktig identifisert. En tag vil være knyttet til en stortåen. Den andre koden vil bli plassert på den ytre glidelåsen på posen, når den avdøde er blitt plassert på innsiden. Hvis hun hadde gebiss, de trenger å bli plassert i en kopp med navnet hennes tydelig merket på lokket og gjemt inni posen med henne. Løfte pasienten, tar spesiell omsorg for hennes hode og lemmer og overføre henne til vogna fra likhuset. Lederen av vognen bør heves i en vedvarende innsats for å forebygge lever mortis.

Tips og advarsler

  • Før familiemedlemmene forlate anlegget, bør de gis en pose med pasientens klær og noen verdifulle elementer han kan ha hatt. Også mange liksvøpet kits i dag fortsatt inneholde haken stropper og bånd til føtter og armer. Disse stropper og bånd er generelt ikke anbefalt til bruk som de bryter, sette merker på huden og kan føre til potensiell lekkasje av kroppslige væske.