Digidexo.com

Skabb Hodebunnen Symptomer

Skabb er en sykdom i huden forårsaket av Sarcoptes scabei, som er en parasitt som gjerne vil bo hvor som helst på kroppen, inkludert hodebunnen. Skabb kan smitte alle uavhengig av kjønn, alder eller helsetilstand, men lever i en overfylt husholdning eller å ha tett hudkontakt med andre kan øke din sjanse for å bli smittet. Ifølge American Academy of Dermatology og National Library of Medicine, symptomer på skabb på hodebunnen inkluderer kløe og sår på huden din.

Kløe

Kløe er det vanligste symptomet på skabb på hodebunnen din, og kløe kan være intens, spesielt om natten når parasittene er mer aktive.

Scales

Du kan utvikle skjellete eller crusty hud på hodebunnen, noe som kan komme av i tykke flak som ser ut som flass på håret og klærne.

Kviser

Du kan føle deg kviser i hodebunnen, som er forårsaket av kroppens reaksjon på stoffer som injiseres i blodet av skabb parasitten.

Utslett

Skabb kan forårsake et rødt utslett å utvikle seg på hodebunnen og halsen, men hvis du har tykt, langt eller mørkt hår, kan dette utslettet ikke være opplagt.

Sår

Hvis du har en sterk allergisk reaksjon på skabb parasitt, kan du utvikle sår på hodebunnen som kan bli irritert og smertefull.

Infeksjoner

Skrape kviser eller sår forårsaket av skabb kan føre til bakterielle infeksjoner i hodebunnen, noe som kan føre til smerte og feber.