Digidexo.com

Vekt-tap alternativer for sykelig overvektige

Sykelig fedme er klinisk definert som en body mass index (BMI) på 40 eller mer som beregnet av formelen vekt i pounds delt på høyde i inches kvadrat multiplisert med 704,5. I lekmann vilkår, en person som ligger 100 pounds tyngre enn sin idealvekt anses sykelig overvektige. Kosthold og mosjon vanligvis ikke vil være nok til å lindre dette problemet. Foreløpig er den mest effektive behandling for sykelig fedme kirurgi.

Medisinsk Evaluering

Se legen din og få en grundig medisinsk evaluering. Sykelig fedme ser ut til å ha en genetisk komponent forbundet med det som kan diktere riktig behandling, men som bare kan bestemmes av legen din. Du Legen vil kunne gi deg råd om livsstilsendringer og kosthold valg som er mest hensiktsmessig for din situasjon. Legen din vil også være i stand til å fortelle deg om du er frisk nok til å begynne et treningsprogram.

Ikke-kirurgisk behandling

Iverksette hensiktsmessige endringer i livsstil som kan inneholde spesifikke øvelser for å brenne kalorier og øke muskelstyrke, en lav-kalori diett som i de fleste tilfeller ikke bør gå under 1500 kalorier per dag og farmakologisk behandling som kan omfatte appetittdempende midler. Dessverre, bare en liten prosentandel av sykelig overvektige pasienter som oppnår betydelig vekttap gjennom ikke-kirurgisk hjelp opprettholde vekttap for mer enn ett år.

Kirurgi

Vurdere fordelene kontra risikoen for fedmekirurgi. Fedmekirurgi er i dag den mest effektive behandling for sykelig fedme. Det finnes to hovedtyper av fedmekirurgi: restriktive prosedyrer (gastric banding, populært kjent som en lap-band prosedyre, og vertikal-banded gastroplasty, noen ganger referert til som magen stifting) og malabsorptive teknikker. Disse prosedyrene er utformet for å begrense mengden mat du kan konsumere og å begrense mengden kalorier som kan bli absorbert av tarmen. I noen tilfeller kan legen din anbefale en gastric-bypass prosedyre, som er en kombinasjon av disse grunnleggende typer fedmekirurgi. Du bør nøye veie risikoen for fedmekirurgi fordi mens disse prosedyrene er ganske effektive, er dødeligheten omtrent 1 prosent.