Digidexo.com

Posture Øvelser for Kyfose

Posture Øvelser for Kyfose


Kyfose er en ekstrem avrunding av den øvre del av ryggen. Når denne avrunding er mer enn 45 grader, er det noen ganger referert til som pukkelrygg. Dette kan være forårsaket av en rekke forskjellige ting fra spinal frakturer til leddgikt av ryggraden og kan påvirke folk i alle aldre. Mindre tilfeller av kyfose, noen ganger kalt postural kyfose, kan lett korrigeres med noen øvelser som styrker ryggen.

Skulder Blade Squeeze

Sitte på en krakk og brette haken til brystet. Mens du holder brystet høyt, trekk skulderbladene sammen. Hold i fem sekunder før hvile, deretter gjenta.

Omvendt Fly

Denne øvelsen krever en lett sett med manualer og bruker bare et lite utvalg av bevegelse. Hold ryggen rett og abs stramt gjennom denne øvelsen. Sitt på en krakk, grep vektene og bøye seg med hodet ned og vektene under knærne. Løft armene ut til sidene opp til skulderhøyde, klemme skulderbladene sammen som du gjør. Hold albuene bøyd og ikke løft armene noe høyere enn skulderhøyde. Lavere og gjenta.

Dumbbell Shrug

Nok en gang, kaller denne øvelsen for lette manualer og bruker bare et lite utvalg av bevegelse. Stå med føttene skulder bredde hverandre og hold manualer på sidene. Deretter løfter skuldrene så høyt som mulig. Ikke rull dem, men løfte dem rett opp. Senk dem og gjenta bevegelsen.