Digidexo.com

Har Fistel Fra Crohns sykdom Årsak Pain?

Crohns sykdom påvirker alt fra 500.000 til 2 millioner mennesker i USA alene. Denne sykdommen rammer jevnt både menn og kvinner. Det er for øyeblikket ingen kjent kur for Crohns sykdom. Crohns sykdom er en sykdom i fordøyelseskanalen og omfatter vedvarende intestinal inflammasjon. Som en hyppig komplikasjon av Crohns sykdom mange mennesker etter hvert også utvikle en fistel. Fistler kan utvikle seg på en rekke forskjellige steder i kroppen og kan forårsake en rekke symptomer.

Hvordan en Fistel er Dannet

Årsaken til Crohns sykdom er uidentifisert; teorier er at det er forårsaket enten av en bakteriell infeksjon eller gjennom genetiske faktorer. Symptomer på Crohns sykdom er diaré, blodig avføring, magekramper, tretthet og redusert appetitt. Crohns sykdom fører til små, grunne, prikket, erosjon indentions på tarmen indre overflate. Over tid, indentions bli større og dypere og til slutt blir til sår. Ved Crohns sykdom utvikler seg langt nok, blir det mer og mer tarm smale fører til en hindring forårsaket av frukt eller grønnsaker som ikke er blitt spaltet hele veien. Hindringen er skadelig fordi den blokkerer magen væske, gass og fordøyd maten kommer inn i tykktarmen. Hindringen er skadelig og symptomer på en hindring er abdominal oppblåsthet, oppkast, kvalme og magekramper. Den fistel etter hvert utvikler seg når sårene har blitt dypt nok til å ha dannet hull i tynntarmen og tykktarmen til andre nærliggende organer eller ut siden huden og dermed har skapt en tunnel eller fistel.

Fistel Symptomer

Fistler kan dannes på en rekke forskjellige steder innenfra kroppen. De forskjellige stedene som kan danne fistler er mellom tarmen og huden, mellom tarm og blære, tykktarm og mellom vagina eller til og med mellom tarmen og anus. Fistler som er forårsaket fra Cohn sykdom kan forårsake vedvarende smerter og betennelser. Noen ofte oppleves symptomer på en fistel er avføring og urin lekkasje, feber og irritasjon i huden rundt anus, sårhet, smerte, foul luktende utflod, kløe, og en generell følelse av ubehag. Behandling for å korrigere en fistel krever kirurgi. Når operasjonen er preformed for å fjerne blokkeringen, er fistel ikke sannsynlig å komme tilbake igjen. For å hindre fremtidige fistler fra utviklingsland er det viktig å ha regelmessig avføring fortrinnsvis gjennom naturlige midler. Avføring kan økes gjennom kosten betyr for eksempel spise en diett høy i fiber, drikke mye vann og delta i en vanlig øvelse rutine.