Digidexo.com

Årsakene til Foot Pain

Foot smerte kan være forårsaket av en myriade av vilkår, sykdommer og lidelser. Men det er noen mer sannsynlige gjerningsmennene enn andre. Overvåke dine egne symptomer og fastslå med din lege den spesifikke årsaken til foten din smerte, slik at du kan få riktig behandling. Her er noen av de vanligste årsakene til fots smerte.

Graviditet

Graviditet plasserer en enorm belastning på kroppen. Føttene er spesielt sårbare fordi de bærer mer vekt enn de er vant til, og i en vanskelig vinkel. Mangel på balanse fører deg til å plassere vekten på en uvanlig måte når du går, noe som kan føre til at føttene til å gjøre vondt. Væskeansamling kan også være å klandre. Føtter kan hovne opp og bli ømme. Hev dem og ta tid til å hvile.

Urinsyregikt

Urinsyregikt er en annen vanlig årsak til foten smerte hos voksne. Spiser for mye rik mat kan forårsake urinsyre å bygge opp i blodet, skjerpende gikt. Den urinsyre danner krystaller og hviler på felles - oftest på stortåen og ankler - og kan forårsake alvorlige smerter. Foten vil vises hovne og betente, som krever hvile og i noen tilfeller medisinering.

Diabetes

Diabetes, rammer millioner av mennesker, kan forårsake en rekke fotproblemer. Disse forholdene kan variere fra blemmer og liktorn å åpne sår og selv nekrotiske sår. Siden nerveskader er den primære årsaken til disse forholdene, er det viktig å sjekke regelmessig føttene, også mellom tærne, for å se etter tegn på eventuelle nye skader som kan trenge behandling for å hindre smitte.

Jogging

Hvis du trener ofte og gjør en rekke aktiviteter som er risting i kroppen som løping eller aerobic, kan føttene lide for det. Disse high-impact øvelser kan skade knær, hofter og rygg, men er spesielt grovt på føttene. Ballene av føttene har en tendens til å skade mest, med en tilstand som kalles plantar fasciitt er den største årsaken til smerter i dette området.

Høyhælte sko

Kvinner som bærer høyhælte sko klager ofte over foten smerte. Sko med høye hæler presse alle vekten på ballene dine føtter - forårsaker tærne til krampe, lage blemmer og anspore på dannelsen av en Hallux valgus. Høye hæler kastet vekten fremover, setter deg i fare for kne-, hofte- og ryggproblemer senere i livet.