Digidexo.com

Hva er årsakene til Venstre Flanke Pain?

Hva er årsakene til Venstre Flanke Pain?


Flanken er området av baksiden som ligger mellom bunnen av brystkassen og toppen av hoften. En rekke forskjellige sykdommer og tilstander kan forårsake smerter i venstre flanke. Avhengig av årsaken, kan venstre flankesmerter være mild og griner eller alvorlig nok til å uskadeliggjøre pasienten. Venstre flanke smerte kan noen ganger være ledsaget av feber, kvalme og oppkast.

Urinveiforstyrrelser

Urinveis lidelser, for eksempel en urinveisinfeksjon eller en obstruksjon av ureter kan føre til venstre flanke smerte. Urinlederne er rør som har urin fra nyren til blæren. Smerten fra en urinveisinfeksjon vil som regel også være ledsaget av hyppigheten av vannlating, lett feber og smerte mens urinering. Smerten fra en urinleder obstruksjon (ofte med en urinleder stein) vil generelt være mer alvorlig. En urinleder stein som sitter fast i ureter kan føre til smerter i enten venstre eller høyre flanke, og er den vanligste årsaken til smerter i siden.

Nyre Disorders

Venstre flanke smerte kan være forårsaket av en hvilken som helst av en rekke lidelser i det venstre nyre. De potensielle årsaker inkluderer nyre betennelse eller infeksjon, en renal cyste, en nyre hjerteinfarkt, traumer til nyrene, en nyre stein og en urinveisinfeksjon som har migrert til nyrene. Selv om nyrekreft kan føre til venstre flankesmerter, det vanligvis ikke komme plutselig og er vanligvis ledsaget av andre symptomer som hematuri, som er blod i urinen.

Divertikulitt

Divertikulitt oppstår når bakteriene blir fanget inne i små lommer som er dannet i veggen av tykktarmen, forårsaker betennelser og infeksjoner. De typiske symptomene på divertikulitt inkluderer magesmerter, feber, oppblåsthet, diaré eller forstoppelse, kvalme og oppkast og mangel på matlyst. Divertikulitt kan også være en årsak til venstre flanke smerte, selv om det vanligvis vil være ledsaget av de andre vanlige symptomer på sykdommen.

Gastrointestinal sykdom

Venstre flanke smerte kan også være forårsaket av en rekke andre gastrointestinale sykdommer. Magesår, aneurismer, abscesser, irritabel tarm syndrom, virus og matforgiftning kan alle føre venstre flanke smerte. Disse sykdommer og tilstander vil vanligvis presentere sammen med flere typiske gastrointestinale symptomer, imidlertid, og er mer tilbøyelige til å forårsake magebesvær eller bilateral flankesmerter heller enn smerte som er lokalisert på venstre flanke.

Andre årsaker til Venstre Flanke Pain

Andre årsaker til venstre flankesmerter omfatter brystsykdom, helvetesild og pankreatitt. Sykdommer i brystet, for eksempel hjertesykdom eller en lungeemboli, kan føre til smerter som stråler ned mot venstre flanke. Helvetesild kan også forårsake venstre flanke smerte som er ledsaget av et sviende utslett. Pankreatitt kan forårsake venstre flanke smerte som vanligvis oppstår i forbindelse med feber, en øm mage og rask puls.