Digidexo.com

Medisiner som forårsaker gikt angrep

Medisiner som forårsaker gikt angrep


Gikt er en metabolsk sykdom hvor forekomster av urinsyre (krystaller) utvikle seg i leddene, bindevev, eller begge deler. Disse urinsyre innskudd er vanligvis forårsaket av unormalt i to fysiologiske prosesser: manglende evne til å skikkelig behandle protein, purin, eller manglende evne til å kvitte seg med overflødig urinsyre. Gikt angrep kan også bli utløst ved å ta visse legemidler som har blitt foreskrevet for andre forhold.

Diuretika

Medisiner som inneholder hydroklortiazid, furosemid og metolazon kan forårsake gikt angrep. Disse stoffene finnes vanligvis i diuretika, eller vanndrivende medisiner, som er foreskrevet for høyt blodtrykk og hjertesykdom å bidra til å eliminere overflødig væske i kroppen. En bivirkning av diuretika er en reduksjon i mengden av urinsyre som er eliminert fra kroppen gjennom urinen. En reduksjon i vannlating typisk etterlater mer urinsyre i systemet, noe som kan føre til gikt.

Salicylate

Salicylat, som er en viktig ingrediens av aspirin og andre smertestillende, kan også utløse et anfall av urinsyregikt. Selv om disse medikamenter anvendes ofte ved behandling av gikt smerte, kan de noen ganger forstyrre nyrene evne til å eliminere urinsyre og derved kan utløse flere gikt angrep. Hvis disse medisiner brukes bare av og til, de sannsynligvis ikke vil presentere et problem, men hvis de brukes daglig, er forsiktighet og en lege veiledning vanligvis anbefales.

Ciklosporin

Ciklosporin er et stoff som vanligvis foreskrevet til personer som har hatt en organtransplantasjon. Medisinen er ofte avgjørende for transplantasjon suksess fordi det bidrar til å hindre at kroppen avstøter det nye organet. Det fungerer ved å undertrykke kroppens immunsystem, som i sin tur kan utløse et anfall av urinsyregikt. Mesteparten av tiden, bruk av ciklosporin rusmidler medfører ingen gikt relaterte bivirkninger, og er ikke betraktet som en stor risiko.

Levodopa

Levodopa, også kjent som Laradopa, har vist seg å forårsake gikt angrep på noen personer. Stoffet brukes til å behandle Parkinsons og andre degenerative sykdommer ved å styrke kommunikasjonen langs nervebaner og nerver. På denne tiden, har ingen studier blitt gjennomført for å offisielt bekrefte at Levodopa kan utløse gikt.

Narkotika Kombinasjoner

Nylig har andre rusmidler begynt å dukke opp som mulige triggere for gikt angrep, men mer forskning er nødvendig for bekreftelse. Disse medikamentene er Lotrel, Pyrazinamide, etakrynsyre, maxzide, Nadide og dyazide, blant mange andre. Det er også nye bevis som tyder på at kombinasjoner av et bredt utvalg av legemidler kan utløse gikt angrep, noe som gjør nøye samråd med en lege en viktig del av å håndtere gikt.