Digidexo.com

Grunner for en dårlig smak i munnen

Grunner for en dårlig smak i munnen


Vi har alle klaget over å ha en "dårlig smak i munnen" på ett eller annet tidspunkt. Hvis vi lider av halitosis, kan dette dårlig smak bli mer merkbare enn andre ganger, men det er vanskelig å legge merke til ens egen dårlige ånde. Halitosis er ikke alltid årsaken til å ha en dårlig smak i sin munn.

Narkotika og kjemisk eksponering

En bivirkning av enkelte medisiner er en dårlig smak i munnen. Dette betyr ikke at det vil skje med alle mennesker å ta et bestemt legemiddel, men det er noe å vurdere. Eksponering for noen kjemikalier, for eksempel insekticider, kan også føre til en dårlig smak i munnen.

Graviditet

Under en del av svangerskapet, vil mange gravide kvinner klager over en dårlig smak i munnen. For noen kan det være så ille som å forårsake kvalme, og de vil som regel suge på mints eller andre candies å lindre plagsomme smak. Heldigvis er dette symptomet midlertidig og vil vanligvis være borte før fødselen av barnet.

Sykdom

Noen sykdommer kan forlate en uvanlig eller dårlig smak i munnen. Dette kan skje med munn og hals sykdommer, for eksempel tannråte, tannkjøtt sykdommer, munn og hals kreftformer, og bakterieinfeksjoner. Respiratoriske og middels øret infeksjoner kan også føre til en dårlig smak i munnen, som kan oppkast. Enkelte sykdommer kan også bære biprodukter inn i spytt, forårsaker dårlig smak og ånde. En lege eller tannlege bør sees umiddelbart hvis du mistenker å ha noen medisinsk problem.

Noen sykdommer som forlater en bitter smak i munnen er halsbrann, hiatal brokk, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), akalasi, Helicobacter pylori, lichen planus og aspirasjonspneumoni.

Smaksforstyrrelser, en forvrengning eller et fravær av smak vedvarer i munnen, kan også føre til en harsk, metallic, foul eller salt smak. Personen kan også ha en brennende følelse i munnen, som kan følge med smaksforstyrrelser. Dette er mer vanlig hos middelaldrende og eldre kvinner.

Sykdom Therapies

Noen sykdoms behandlinger, for eksempel stråling for kreft i halsen og hodet, kan føre til en forvrengning i smak. Kjemoterapi mot hode og nakke kan skade smaksløkene, noen ganger påvirker hvordan maten smaker. Mange ganger kan disse behandlinger forårsake en forandring i evnen til å lukte. Siden både luktesans og smak henger nøye sammen, vil ethvert problem som oppstår med luktesansen radikalt påvirke vår oppfatning av smak.