Digidexo.com

Hvordan endre tanker og atferd

Hvordan endre tanker og atferd


Mange mennesker må lære å håndtere påtrengende tanker som påvirker deres atferd. For noen kan disse tankene i løpet ta sine liv og bli til skade for deres velvære. Lære å endre dine tanker kan påvirke din atferd på en positiv måte. Kjent som kognitiv-atferdsterapi, kan dette hjelpe nesten enhver person i utviklingen av et mer positivt perspektiv og atferdsmønster.

Bruksanvisning

•  Identifisere tanker og atferd du ønsker å endre, og skriv dem ned.

Skriv ned hvorfor hver tanke eller oppførsel er skadelig for din nåværende livssituasjon. Siden tanker direkte påvirke din atferd, de mer negative tanker du har, er det mer negative livet ditt sannsynlig å være.

Se etter mønstre eller sammenhenger i negativ tenkning og atferd. For eksempel trodde en negativ du holder kunne være, "Ingen liker meg eller ønsker å tilbringe tid med meg." Se om det er å isolere atferd på listen fordi du tror ingen ønsker å være rundt deg. Du kan bli ubevisst presser folk bort på grunn av negative tankemønsteret.

Sett eller motvirke hver negativ tanke på din liste med noen positive tanker. Bruk disse alternativene når du begynner å tenke negativt. For eksempel, si til deg selv: "Jeg er en flott person, og jeg har venner. Jeg trenger bare å komme ut og få kontakt med dem."

Praksis si minst tre positive ting til deg selv hele dagen for å trene hjernen din til å tenke positivt i stedet for negativt. Lag en liste over positive affirmasjoner å lese for deg selv eller se tilbake og velge tre ting fra den aktuelle dagen. Jo mer du øver positiv tenkning, jo lettere vil det bli. Legg merke til hvordan endringen i dine tanker vil påvirke din atferd.

Tips og advarsler

  • Kontakt en profesjonell terapeut eller rådgiver hvis du sliter med å vedta endring i livet ditt. En profesjonell vil være i stand til å gi deg alternative tips og teknikker for å hjelpe deg å endre sta tanke eller atferdsmønstre.