Digidexo.com

Hva er plexus brachialis nevropati?

Hva er plexus brachialis nevropati?


Plexus brachialis nevropati, også kjent som brachialis pleksopati, er en tilstand som kan føre til smerter og andre symptomer i arm og skulder. Symptomer er forårsaket av et problem i plexus brachialis, en bunt av nerver.

Identifikasjon

Plexus brachialis er et nettverk av nerver som starter på ryggmargen og styrer arm og hånd, ifølge Mayo Clinic.

Symptomer

Plexus brachialis nevropati kan føre til nummenhet i skulder, arm eller hånd; smerter i skulderen; prikking og svie; svakhet i arm, hånd eller håndledd; og problemer med å utvide og løfte håndleddet, ifølge Medline Plus.

Horner syndrom

Horner syndrom er et annet symptom på plexus brachialis nevropati. I Horner syndrom, ifølge Medline Plus, det kan bli redusert svett i ansiktet, en hengende øyelokk, kan øyeeplet synke ned i ansiktet og pupillen i øyet kan virke små.

Årsaker

En rekke faktorer kan føre til en defekt i plexus brachialis. Ifølge Mayo Clinic, disse inkluderer skade, problemer i immunsystemet, arvet egenskaper og problemer i barsel.

Behandling

Avhengig av årsaken til tilstanden, kan en lege anbefale ingen behandling, som tilstanden kan klare seg på egen hånd. Behandlingstilbud omfatter oppkvikkende, spjelking, fysioterapi, steroide anti-inflammatoriske medisiner, anti-beslag medisiner, trisykliske antidepressiva og kirurgi for å fjerne trykket fra nerve, ifølge Medline Plus.