Digidexo.com

ADHD symptomer hos små barn

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) er en klassifisering av atferdsmønstre som inkluderer hyperaktivitet og uoppmerksomhet. Selv om voksne og tenåringer kan bli diagnostisert med sykdommen, sier Help Guide at "tegn og symptomer på ADD / ADHD vanligvis vises før fylte 7." I små barn, er ADHD preget av en rekke atferd som forstyrrer et barns liv på sosiale, faglige og familiære nivåer, og små barn med ADHD er ofte merket som vanskelig å forholde seg til, trassig og ulydig.

Hyperaktiv

Små barn med ADHD er så hyperaktive at de fremstår ofte som om de kjører på en motor. Deres energi er uendelige, og de synes å være i konstant, kjører bevegelse, flytte fra en aktivitet til den neste med knapt en pause mellom. Selv om det er normalt for små barn å være svært aktiv, kan barn med ADHD ser ut til å aldri slutte og ikke klarer å kontrollere sin hyperaktivitet i situasjoner der det er upassende å løpe, hoppe og klatre.

Uoppmerksom

Et lite barn med ADHD kan vise uoppmerksomhet i en rekke måter. Han kan ha en hard tid på å lytte til og følge instruksjonene, kan han ikke synes å høre folk når de tar ham, og han kan ha en hard tid på å fokusere under lek eller skoleaktiviteter. Som et resultat av dette symptomet, kan barn med ADHD kommer over som slem, ulydig og uforsiktig når deres uoppmerksomhet er ikke tilsiktet, og kan ikke være i deres kontroll for å korrigere uten atferdsterapi og medisinering.

Urolig

Et lite barn med ADHD kan finne det umulig å sitte stille. Selv om han er ved middagsbordet å spise et måltid eller sitter ved skrivebordet sitt arbeide på en skoleoppgave, vil han være i stand til å holde seg fra å flytte noen del av kroppen hans. Han vil hele tiden være uro, om å tappe sin fot på bakken og knipset med fingrene eller slapping hånden gjentatte ganger på sin etappe eller på bordet.

Impulsiv

Et lite barn med ADHD vil ofte vise impulsive atferd, enten de er fysisk eller verbal. Han kan ha en hard tid på å vente hans tur og avbryte samtaler regelmessig, eller han kan hyle ut svar på spørsmål hans foreldre eller lærere stille før de er ferdig eller det er hensiktsmessig for ham å gjøre det. Han kan ha en hard tid å kontrollere de tingene som han sier, snakker mye og spør uhøflige spørsmål eller gjør upassende kommentarer.

Uorganisert

Et lite barn med ADHD kan synes uorganisert, miste ting ofte og glemmer oppgavene han blir bedt om å fullføre. Han kan slite med å fullføre prosjekter som krever organisering og planlegging, og kan komme over helt ute av stand til å gi sin oppmerksomhet på detaljer. Dette symptomet kan føre til kaos i sitt daglige liv hjemme og på skolen, noe som fikk ham til å forlegge papirer, glem oppdrag, forsømmer husarbeid og synes generelt uansvarlig og glemsom.