Digidexo.com

Tendinose Symptomer

Tendinose er ofte forveksles med senebetennelse, en lignende, men egen tilstand. Tendinose er en kronisk skade på sener forårsaket av repeterende bevegelser. Smerter og svie kan signal tendinose. Jo tidligere du behandle denne tilstanden, jo raskere du kan gjenopprette.

Tendinose vs. tendinitt

De fleste sene skader er faktisk tendinose, ikke senebetennelse. Senebetennelse er en storstilt skade med betennelse. Betennelse er ikke forbundet med tendinose. Tendinose er forårsaket av repeterende bevegelser som skader sener. Den opprinnelige skade på senen har aldri en sjanse til å helbrede, og siden bevegelsen som forårsaker skaden gjentas, oppstår flere skader. Akkumulering av disse småskala skader resulterer i tendinose.

Repetivive belastningsskader

Belastningsskader, eller RSI, inkluderer carpal tunnel syndrom og andre lidelser, samt tendinose. Som navnet antyder, er disse skadene forårsaket av repeterende bevegelser som sliter på og skade kroppen, for eksempel bevegelser som kreves for arbeid eller brukes i idrett. Noen yrker som har økt risiko for kroniske seneskader inkluderer montering linjearbeidere, post sorterere, programmerere, forfattere, retts opptakere, dataregistrering prosessorer, tegnspråktolker, kasser, profesjonelle idrettsutøvere og musikere, ifølge nettstedet www.tendinosis.org .

Årsaker og symptomer

Den viktigste årsaken til RSI, inkludert tendinose, presser kroppen forbi sin evne til å helbrede. Visse faktorer gjør det mer sannsynlig at en person vil utvikle tendinose: ikke ta pauser når du utfører repetitive bevegelser; ergonomi, slik som posisjonen til maskinen i forhold til stolen; din generelle kondisjon og din alder; hvor lenge du venter før du får medisinsk hjelp; kvaliteten på medisinsk hjelp mottatt, og din genetiske makeup. Kvinner er mer sannsynlig å få denne tilstanden enn menn.
Tendinose oftest streik i hånd, håndledd, underarm, albue, skulder, kne og hæl. Symptomene er smerter, svie, stikking, verkende og ømhet ved berøring.

Behandling

Når du er avhengig av en jobb som krever repeterende bevegelser, kan det være utfordrende å få diagnosen tendinose eller annen RSI. Det er viktig, men at du forfølge behandling så snart som mulig, for tidlig behandling forbedrer muligheten for full gjenoppretting. Recovery er aldri så rask som en person ønsker, men. Du trenger hvile, fysioterapi og en endring i arbeidsvaner for å helbrede.
En ergoterapeut kan hjelpe deg å gjøre justeringer i måten du utfører arbeidet ditt så det er mindre stressende for din body.To helbrede fra PC-relaterte skader, gode arbeidsstillinger og skrivevaner er et must.
.

Andre behandlinger

Andre behandlinger for tendinose inkluderer Sonocur shockwave terapi, som er ultralyd bølger levert til den skadde området; isen for smerte; bukseseler og andre støtter, og kirurgi. Kirurgi bør betraktes som en siste utvei, for noen pasienter finner seg opplever mer smerte etter operasjonen enn før. Kortison injeksjoner, også bør gjøres med forsiktighet, fordi gjentatte kortison behandlinger kan forårsake vevsskade. Kortison kan lindre smerte, men kan ikke fremme helbredelse av tendinose i det lange løp.
Fremtidige behandlingstilbud kan omfatte lokal injeksjon av stamceller, manipulere vekstfaktorer, og genterapi.