Digidexo.com

Raskeste måten å øke hastigheten på stoffskiftet

Hastigheten på stoffskiftet avgjør hvor mange kalorier kroppen din forbrenner hver dag. Selv om aldring årsaker stoffskiftet å bremse ned, betyr ikke dette at å miste vekt er en tapt sak. Ved å ta enkle trinn, kan stoffskiftet være like kvikk på 35 år som det var i en alder av 20..

Spis frokost

Sørg for at du spiser en god frokost hver morgen. Ifølge Barbara Rolls, Ph.D., professor i ernæring ved Penn State University og forfatter av "The Volumetrics Weight-Control Plan," stoffskiftet bremser mens du sover, og starter opp igjen når du begynner å spise igjen. Å spise frokost sikrer at kroppen din forbrenner kalorier fra get-go heller enn å starte på noontime lunsj. Ha en morgen måltid full av protein og høy-fiber karbohydrater, som hele korn toast med et egg-white omelett, for å sikre at blodsukkeret ikke pigg og raser nedover.

Snack Ofte

I stedet for å spise to eller tre store måltider om dagen, prøv å ha fem eller seks små måltider. Dette vil holde stoffskiftet i gang og hindre deg fra å få så sulten mellom måltider som du overspise. Hvis du spiser en daglig diett på ca 1800 kalorier, bryte den opp i måltider av 300 til 400 kalorier. Sørg også for at minst en femtedel (360-630 kalorier) av ditt daglige kaloriinntak består av protein. Protein har vist seg å bidra til å øke hastigheten på stoffskiftet fordi kroppen bruker mer energi når du brenner den av.

Trening

Stoffskiftet vil øke hastigheten opp hvis din trening diett omfatter både hjerte-aktivitet og vekttrening. Innlemming vekttrening til din daglige svømming, gå eller jogge trening bidrar til å bygge muskler, og muskler er i stand til å brenne opptil ni ganger mer kalorier enn fett. I tillegg setter fart på stoffskiftet opp under vekttrening og kan bo på den måten i inntil to timer etterpå, som ender opp med å brenne mer kalorier, ifølge en studie publisert av "Medicine & Science in Sports & Exercise."

Miste vekt gradvis

Spise en diett som er svært lav i kalorier vil ikke hjelpe fart på stoffskiftet. Faktisk, kutte mye kalorier fra kosten din sannsynligvis vil avta stoffskiftet. Dette er fordi kroppen din vil begynne å tro at det blir utsultet, så det vil forsinke dets funksjoner for å beskytte seg selv. Multiplisere vekten din med 11 for å få antall kalorier du bør spise hver dag for å trygt miste mellom ett og to pounds per uke.

Rest

Å få nok søvn sikrer at stoffskiftet fungerer som den skal. Ifølge en studie publisert av University of Chicago "The Lancet", kan kronisk søvnmangel redusere enda en ung voksen evne til å utføre grunnleggende metabolske funksjoner. Å få minst åtte timer søvn hver natt vil hjelpe opprettholde et velfungerende metabolisme.

Selv om du spiser, mosjon og sove godt, vil stoffskiftet ikke være på topp hvis du er stresset. Fordi stresshormoner er kjent for å bremse ned stoffskiftet, meditere, maling, gjør yoga eller finne en annen like avslappende hobby å få mest mulig ut av den nye rutinen.