Digidexo.com

Lindring av Kløe Fra Stretch Marks

Kløe er en medisinsk beskrivelse for kløende eller tørr hud, og er ofte et resultat av en underliggende utslett eller sykdom. Kløe ofte vil følge strekkmerker som oppstår hos gravide kvinner. Ifølge americanpregnancy.org, nesten 90 prosent av gravide kvinner har strekkmerker, og disse strekkmerker kan bli rød og betent, noe som er symptomatisk for kløe eller, spesielt, kløende urtikarielle papler og plakk (Pupp). Forskjellige behandlinger kan lindre svie og kløe sensasjon.

Diagnose

Pupp forekommer i én av 150 graviditeter. Hvis du merker at strekkmerker bli rød og kløende, kan du ha en Pupp infeksjon. Inspisere nøye utslett for skalering og oppvokst pustler. Skalering innebærer hvite flak av huden flasset av strekkmerker, mens pustler er små røde nupper.

Ifølge American Academy of Dermatology (AAD), er Pupp ofte symptomatisk for en underliggende sykdom, så hvis du merker røde pustler eller tørr hud langs strekningen, ta kontakt med hudlege eller lege som vil kjøre en blodprøve for å eliminere eventuelle alvorlige sykdommer som kan være årsaken Pupp. Typisk er pruritus eller kløende følelse resultatet av en hudsykdom i stedet for en indre, sekundær sykdom.

Årsaker og forebygging

Ifølge AAD, kløe er vanligvis et resultat av hudsykdommer som eksem eller elveblest. Gravide kvinner som har omfattende strekkmerker kan utvise Pupp langs strekkmerker på grunn av en bestemt underliggende sykdom som kalles kolestase. Kolestase er en leversykdom som bare forekommer under graviditet og er et resultat av hormoner som påvirker den normale flyten av galle fra leveren til galleblæren. Kolestase forsvinner etter svangerskapet og hvis kolestase er den underliggende årsaken til Pupp, vil Pupp forsvinner også.

Ta kontakt med din fødselslege hvis du oppdager Pupp spredt langs armer og ben. Ifølge americanpregancy.org, er det ingen spesifikke midler for å hindre Pupp under svangerskapet. Strekkmerker er vanlig for gravide og kløe følger disse strekkmerker er vanlig også. Du kan begrense kløe sensasjon ved å holde magen området tilstrekkelig fuktig med fuktighetsgivende kremer, men dette betyr ikke nødvendigvis forhindre Pupp fra å utvikle sammen med strekkmerker.

Behandlinger

Hvis Pupp er et resultat av som hudsykdom, for eksempel eksem, vil legen diagnostisere denne tilstanden, og du kan bruke over disk behandlinger som Calamine lotion for å begrense symptomene. Alternativt, hvis du legen diagnoser du med kolestase, kan legen forskrive en oral medisin for ursodeoksykolsyre å lindre symptomene og behandle den underliggende sykdommen. Hjem rettsmidler inkluderer bading med lunkent vann, mens du bruker milde såper som inneholder lav pH, som gjør dem høyere i surhet. Lav pH såper bidra til å gjenopprette hudens barrierefunksjon, forebygge smitte. Tar en havremel bad kan hjelpe til med å behandle symptomene på Pupp, ved lindrende kløe sensasjon.