Digidexo.com

Hvordan lære problemløsning til autistiske barn

Autisme slår en i hver 500 barn og er fem ganger mer vanlig hos gutter enn jenter. Det er en utvikling av hjernen tilstand som påvirker evnen til å kommunisere, sosialisere med andre og samhandle med omgivelsene. Hjelpe autistisk barn lærer å løse problemet og sosialisere er ingen enkel oppgave, og vil til tider kreve bistand av fagfolk.

Bruksanvisning

•  First off, er ​​behandlingen svært individualisert. Ingen enkelt behandling vil fungere i alle tilfeller. Vanligvis er en kombinasjon av behandlinger er nødvendig. Jo tidligere behandling og struktur begynner, jo bedre resultater vil være for barnet.

Velg en terapi. Behandlinger inkluderer pedagogisk terapi, motorikk utvikling, logopedi og peer lek og sosialisering. En vanlig form for terapi som brukes til problemløsning og selvhjelp kalles anvendt atferdsanalyse. De neste tre trinnene illustrere hvordan det fungerer.

En klar instruks er gitt til barnet, kanskje etterfulgt av demonstrasjon eller guiding barnets respons.

Forsterk med positiv reaksjon. Når barnet reagerer, er en positiv forsterkning eller konsekvens gis umiddelbart.

Gjenta og lære. Barnet er i stand til å forholde seg positiv forsterkning til responsen han har gjort, og er glade for å gjenta atferd.

Se alternative behandlinger. "Floor tid" er et annet populært valg når man jobber med autistiske barn. Det innebærer en terapeut eller foreldre til å engasjere seg i spilletid med leker og actionfigurer. Barnet setter og handler ut en scene mens terapeuten guider ham mot utfordringer tegnene kan støte på. Barnet lærer å løse problemet ved å arbeide gjennom de utfordringene hans late spillere, og senere bruke det til det virkelige liv.

Forstå autisme. Hvorfor forekomsten av autisme er økende er ikke kjent. Det som er kjent er at å heve og utdanne en autistisk barn kan være svært vanskelig og utfordrende, og at det er best for alle involverte å søke medisinsk støtte samt personlig støtte for å opprettholde helse og lykke for hele familien.