Digidexo.com

Hvordan lære diabetes behandling til et barn

Diabetes er en livslang sykdom som krever konstant styring og overvåking. Når barn blir først diagnostisert, deres foreldre ta på seg byrden av deres omsorg. Foreldre sikre at deres barns medisinering måles og administreres riktig, overvåke deres barns blodsukkernivået og planlegge måltider for å møte deres ernæringsmessige behov. Som et barn vokser, trenger han å lære hvordan du gjør disse tingene for seg selv slik at han en dag kan administrere sine diabetes på egen hånd.

Hvordan lære diabetes behandling til et barn

•  Ta barnet shopping. Dette er en god måte å lære et barn hva slags mat hun bør spise og hvilke matvarer hun trenger for å unngå for å holde henne blodsukkernivået stabilt. Når du tar et barn innkjøp av mat, kan du lære henne hvordan å lese mat etiketter og forklare hvilke matvarer såre henne og hvilke matvarer hjelpe henne. Å gjøre dette på en jevnlig basis vil danne grunnlaget hun trenger når hun er på hennes egen.

Vis barnet ditt sine medisiner. Barnet ditt, om han tar en oral medisin eller ved hjelp av sprøyte-stand insulin, må vite hvordan du skal måle og forberede riktig dosering for seg selv. Du kan starte med å gi ham en rask leksjon om sine medisiner, hva de gjør og hvorfor han trenger å ta dem på bestemte tider i løpet av dagen. Så sakte lære ham å måle og forberede sine medisiner. Til slutt, kan du tillate ham å gi seg selv sin egen injeksjon. Overvåke alle disse prosessene før du er sikker på at barnet vet hva han gjør.

Praksis nødsituasjoner. Selv om du tar alle forholdsregler mulig å unngå tilfeller av lavt blodsukker angrep, du har fortsatt å sørge for at barnet ditt er forberedt i tilfelle en skjer. Ha en plan klar, spesielt for de gangene du ikke er der for å hjelpe henne. Sørg for at barnet vet hva symptomene på et angrep er og hva hun trenger å gjøre når det skjer. Det kan være lurt å gå over denne planen to eller tre ganger i uken, noe som gjør at hun vet hva mat eller drikke hun trenger å bære med henne hele tiden.

Vis barnet ditt en glukosemåler. Barnets glukosemåler er nesten like viktig som medisiner han tar å kontrollere sine blodsukkernivået. Det er viktig for ham å vite hvordan du skal bruke maskinen, hva målingene betyr og hvordan du kan spore sine nivåer. Begynn sakte med å forklare prosessen for ham litt hver gang du teste sine nivåer. Deretter lette ham til å bruke det selv mens du overvåker.

Plan måltider sammen. Å la barnet ditt til å hjelpe deg med å planlegge måltider og snacks gir deg muligheten til å spørre henne hva hun ønsker, og deretter korrigere hennes valg litt hvis du vet at de kan hindre henne behandling. Forklar hvorfor hennes valg ikke er gunstig for henne og spør om hun kan tenke på noe annet like velsmakende som ville hjelpe hennes tilstand snarere enn vondt det. Dette gir barnet en følelse av deltakelse i hennes behandling og en diabetiker utdanning på samme tid.

Tilbered måltider sammen. Måltid forberedelse er like viktig som måltid planlegging. Barn trenger å lære å måle og del sine måltider i henhold til deres høyde og vekt slik at maten ikke endrer blodsukkeret. Ved å vise dem minst en gang om dagen hvordan du gjør dette, vil de være forberedt i fremtiden når du ikke er der for å gjøre dette for dem.